Tovább zöldül a mobilvásárlás Magyarországon

Tovább zöldül a mobilvásárlás Magyarországon

Drasztikusan megerősödött az elmúlt évhez képest a környezetbarát megoldást jelentő, felújított laptopok iránti kereslet. Érezhetően nőtt a bizalom és a nyitottság a felújított termékek iránt.

A mobiltelefon az egyik leggyakrabban lecserélt elektronikai eszköz a mindennapi életünkben, amely kiemelten hozzájárul az e-hulladék termeléshez. A telefonok esetében nagyon népszerű a használt piac, a felújított szegmens még újdonság ezen a téren. A tabletek valahol félúton vannak, hiszen sokban hasonlítanak a laptopokra és számos számítástechnikai cikket forgalmazó cég értékesíti.

Nem is az a fontos, hogy felújított vagy használt terméket vásárolunk, hanem hogy megbízható forrásból és minőséget válasszunk, amelyet valószínűleg nem fogunk a következő 1-2 évben lecserélni.

A felújított termékek mellett szól, hogy a prémium laptopokhoz hasonlóan kizárólag megbízható forrásokból, alaposan bevizsgált partnercégektől szerzünk be árut, ezzel biztosítjuk, hogy csak a legjobb minőségű termékek kerüljenek fel virtuális polcainkra. Mindazonáltal szeretnénk még több szerepet vállalni a fenntarthatóságért vívott harcban, így dolgozunk a lakossági felvásárlás lehetőségein is – mutatta be Tóth Roland, a Furbify marketing szakértője.

A laptopokhoz hasonlóan némi odafigyeléssel évekkel meghosszabbíthatjuk a mobiltelefonunk élettartamát. Általánosságban elmondható, hogy 2-3 évente kerülnek lecserélésre a telefonok. Azonban a laptopokhoz hasonlóan a prémium kategóriás termékek akár jó pár évvel tovább használhatóak minden probléma nélkül. Sokszor a lecserélés mellett az újabb és újabb modellek piacra dobása áll, azonban ezt érdemes mérlegelnünk, ha szeretnénk igazán zölden gondolkodni.

A felújított mobiltelefonok jó alternatívát kínálnak, ha szeretnénk csökkenteni az ökolábnyomunkat. Nyugodtak lehetünk, hogy tudjuk mit kapunk a pénzünkért cserében: megbízható helyről, szakértők által felújított garanciális termékekről van szó. Komolyabb technológia háttér és tudás szükséges a telefonok felújításához, egyes gyártók jogilag korlátozzák is, hogy ki és hogyan szerelheti szét a készülékeiket. Amellett, hogy teszünk a környezetünkért a pénztárcánkat is jelentősen megkímélhetjük.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.