Újabb forgalomkorlátozások az M3 metróvonal felújítása miatt

Újabb forgalomkorlátozások az M3 metróvonal felújítása miatt

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani 2022. április 11 – május 13. között több ütemben, a Váci út – Petneházy utca, Váci út - Róbert Károly körút és Üllői út - Szentkirályi utca csomópontokban.

A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan. A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások májusi forgalomba helyezése után a metrópótlás a Göncz Árpád városközpont – Kálvin tér útvonalra helyeződik át.

Második ütemben 2022. április 19 – 24. között:

  • A Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból időszakos jelleggel csak egy sáv lesz járható.
  • A Róbert Károly körúton az Árpád híd irányából érkezők balra, a Váci útra kanyarodás esetén sávelhúzásra számítsanak.

Az első ütem korlátozásai az alábbiak szerint módosulnak:

  • A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződésnél egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a szélső egyenesen haladó sáv forgalma.
  • A Váci út – Petneházy utca kereszteződésének környezetében sávszűkítés és sebességkorlátozás április 20-ig lesz érvényben.

A közlekedést előjelző táblák segítik. A forgalmi rend változásokról folyamatosan friss információkat közöl a BKK.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.