A zöldülő tömegközlekedésről nyitott kiállítást a BKV

A zöldülő tömegközlekedésről nyitott kiállítást a BKV

A BKV elérni kívánt céljai között régóta szerepel egy olyan hosszútávon fenntartható közösségi közlekedés kialakítása, amely a természetnek, ezáltal pedig a lakosságnak is egyaránt kedvező.

A BKV hosszú ideje törekszik arra, hogy mint felelős nagyvállalat a lehető legkisebb ökológiai lábnyom mellett végezze mindennapi tevékenységét. Ez kis lépésekben ugyan, de folyamatosan megvalósul, többek között a járműpark megújításával, fejlesztésével. A fővárosban közlekedő kötöttpályás járművek és sűrített földgáz (CNG) üzemű, környezetbarát autóbuszok egyaránt hozzájárulnak a természetvédelemhez és a társaság gazdaságosabb működéséhez. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az utasok számára nem feltétlen érzékelhető, háttérben folyó munkákat is igyekszünk „zöldebbé” varázsolni.

A jelenlegi kiállítás érdekessége, hogy nem a múltra, hanem a jelenre, sőt a jövőre irányítja a figyelmünket. A fenntarthatóság, az energiaforrások kizöldítése olyan célok, amelyek elérésért – a rendelkezésre álló eszközeinkkel, illetve a lehetőségeinkhez mérten – mi is küzdünk a BKV-nál – nyilatkozta a megnyitón Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

A Zöldülő BKV kiállításon az érdeklődők megismerhetik a vállalat eddigi környezettudatos tevékenységét, illetve olyan természetközeli helyszíneket és útvonalakat is bemutatunk, amik könnyedén megközelíthetőek a BKV valamely járatával.

A kiállítás a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban, március 24-től bárki számára látogatható.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.