Mesterséges intelligencia adhat tippet a kriptobefektetéshez

Mesterséges intelligencia adhat tippet a kriptobefektetéshez

Olyan automatizált kriptovaluta kereskedésre hozott létre tokent egy magyar cég, amelyben már MI alapú algoritmusok is kezelik a befektetett kriptoeszközöket, természetesen emberi felügyelet mellett.

A kriptoeszközök világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Már több mint 300 millió ember használja őket, teljes piaci kapitalizációjuk pedig meghaladja az 1900 milliárd amerikai dollárt. A növekvő befektetői igények miatt a magyar piacon is egyre több izgalmas innováció lát napvilágot a digitális pénzügyi eszközök területén.

A magyar tulajdonú, Észtországban bejegyzett BlockBen a szektor egyik úttörőjeként már számos digitális fejlesztéssel hívta fel magára a figyelmet és megkapta az év innovatív terméke díjat is a szingapúri Crypto Currency Expón.

BlockBen Index Token, vagyis BIT néven azért indítottunk kriptovalutákkal foglalkozó termékcsaládot, mert a kriptopiac volatilis, tehát nagy kockázattal járó, de nagy hozammal is kecsegtető termékei egyre nagyobb figyelmet kapnak a hagyományos pénzügyi világ befektetőitől és a különböző lehetőségekkel most ismerkedő, új befektetőktől egyaránt. Számukra kínálunk átlátható digitális pénzügyi megoldásokat – ismertette Krocsek Attila, a BlockBen vezérigazgatója.

A BIT termékcsaládja a napokban két új termékkel gazdagodott, amelyek egyaránt újdonságnak számítanak a hazai piacon. A BlockBen BIT Atlas egy olyan token, amely mögött több, egymással nem korreláló automata kereskedési algoritmus áll. Több stratégia vegyítésével és a mesterséges intelligencia segítségével törekszik a leghatékonyabb kockázatkezelésre emberi beavatkozás nélkül, de emberi felügyelet mellett. Kereskedései a Binance platformján zajlanak, amely a világ legnagyobb forgalommal rendelkező kriptotőzsdéje.

A BIT 5 token pedig a világ négy nagy kapitalizációjú kriptovalutáját (BTC, ETH, BNB, SOL) kínálja a BlockBen aranyat tartalmazó saját terméke, az eBSO mellett, vagyis túlnyomóan a kriptopiac legnagyobb szereplőinek a teljesítményét reprezentálja. Kereskedései többnyire a Bitstamp és Kraken platformjain zajlanak. A kriptovaluták többsége biztosított intézményi pénztárcában tartható, ami csökkenti a kockázatokat. A BIT 5 token eladásakor ráadásul az érték 2,5 százaléka közösségi díjként a BIT5 portfóliójába kerül vissza, ezzel is gyarapítva a bent maradók értékeit.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.