Újabb repülés-szimulátort adott az a Wizz Air

Újabb repülés-szimulátort adott az a Wizz Air

Használatra kész a harmadik teljes repülés-szimulátor a diszkont légitársaság Budapesten található képzési központjában.

Wizz Air A320neo típusú repülőgépeit szimulálja – a képzési központban található két másik FFS-hez és egy rögzített szimulátorhoz csatlakozik, 33 százalékkal növelve a képzési kapacitást. Fontos mérföldkő ez a légitársaság számára, hiszen ezáltal az FFS képzési kapacitása 6800 órányira nőtt, amely megkönnyíti a légitársaságnak, hogy 2030-ig 4600 új pilótát vegyen fel.

Az új szimulátor kizárólag a Wizz Air jelenlegi és jövőbeli pilótái számára áll rendelkezésre, és segítségével évente több mint 1700 pilóta képzése válik lehetővé. A szimulátor a Wizz Air akadémiájáról érkező új kadétok képzését is segíti majd, mivel a légitársaság ambiciózus növekedési tervei közé tartozik, hogy a következő tíz évben több mint háromszorosára növelje flottájának méretét, és 500 repülőgépes légitársasággá váljon.

Nagy öröm számunkra, hogy egy újabb teljes repülés-szimulátorral bővíthetjük budapesti képzési központunkat. Az új szimulátor is jól mutatja elköteleződésünket az iránt, hogy iparágvezető képzést és fejlesztést nyújthassunk, valamint támogatja a pilótatoborzást is hálózatunkban. A beruházás ugyancsak megerősíti pozitív jövőképünket is, amely szerint a légi közlekedési iparág végre kilábal a világjárványból. Alig várjuk, hogy világszínvonalú tehetségeket hozhassunk Magyarországra, és a jövő pilótáit képezhessük ebben a modern szimulátorban – nyilatkozta Michael Delehant, a Wizz Air operatív igazgatója és alelnöke.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.