Újabb repülés-szimulátort adott az a Wizz Air

Újabb repülés-szimulátort adott az a Wizz Air

Használatra kész a harmadik teljes repülés-szimulátor a diszkont légitársaság Budapesten található képzési központjában.

Wizz Air A320neo típusú repülőgépeit szimulálja – a képzési központban található két másik FFS-hez és egy rögzített szimulátorhoz csatlakozik, 33 százalékkal növelve a képzési kapacitást. Fontos mérföldkő ez a légitársaság számára, hiszen ezáltal az FFS képzési kapacitása 6800 órányira nőtt, amely megkönnyíti a légitársaságnak, hogy 2030-ig 4600 új pilótát vegyen fel.

Az új szimulátor kizárólag a Wizz Air jelenlegi és jövőbeli pilótái számára áll rendelkezésre, és segítségével évente több mint 1700 pilóta képzése válik lehetővé. A szimulátor a Wizz Air akadémiájáról érkező új kadétok képzését is segíti majd, mivel a légitársaság ambiciózus növekedési tervei közé tartozik, hogy a következő tíz évben több mint háromszorosára növelje flottájának méretét, és 500 repülőgépes légitársasággá váljon.

Nagy öröm számunkra, hogy egy újabb teljes repülés-szimulátorral bővíthetjük budapesti képzési központunkat. Az új szimulátor is jól mutatja elköteleződésünket az iránt, hogy iparágvezető képzést és fejlesztést nyújthassunk, valamint támogatja a pilótatoborzást is hálózatunkban. A beruházás ugyancsak megerősíti pozitív jövőképünket is, amely szerint a légi közlekedési iparág végre kilábal a világjárványból. Alig várjuk, hogy világszínvonalú tehetségeket hozhassunk Magyarországra, és a jövő pilótáit képezhessük ebben a modern szimulátorban – nyilatkozta Michael Delehant, a Wizz Air operatív igazgatója és alelnöke.

Hirdetés

Összetartunk, hogy senki se fázzon – ez is lehetne a mottója Bécs energiatakarékossági tervének, amely a napokban készült el. Az osztrák fővárosban szisztematikus intézkedésekkel csökkentik az energiafelhasználást és gyorsítják fel a megújuló energiahordozókra való átállást.

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig. A fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon október elsejével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon.

Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek, a márka ezek forgalmazását megszünteti. A polcokról lekerülő, nem értékesített mintegy 20000 darab PET palackos italt az áruházlánc jótékonysági célra ajánlja fel.

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, és régi fényében pompázik majd a „Széchenyi Lánczhíd” felirat is, amely újra felkerül a talapzatokra. A hídpályát a tervek szerint idén decemberben visszaadják a forgalomnak.