Újabb repülés-szimulátort adott az a Wizz Air

Újabb repülés-szimulátort adott az a Wizz Air

Használatra kész a harmadik teljes repülés-szimulátor a diszkont légitársaság Budapesten található képzési központjában.

Wizz Air A320neo típusú repülőgépeit szimulálja – a képzési központban található két másik FFS-hez és egy rögzített szimulátorhoz csatlakozik, 33 százalékkal növelve a képzési kapacitást. Fontos mérföldkő ez a légitársaság számára, hiszen ezáltal az FFS képzési kapacitása 6800 órányira nőtt, amely megkönnyíti a légitársaságnak, hogy 2030-ig 4600 új pilótát vegyen fel.

Az új szimulátor kizárólag a Wizz Air jelenlegi és jövőbeli pilótái számára áll rendelkezésre, és segítségével évente több mint 1700 pilóta képzése válik lehetővé. A szimulátor a Wizz Air akadémiájáról érkező új kadétok képzését is segíti majd, mivel a légitársaság ambiciózus növekedési tervei közé tartozik, hogy a következő tíz évben több mint háromszorosára növelje flottájának méretét, és 500 repülőgépes légitársasággá váljon.

Nagy öröm számunkra, hogy egy újabb teljes repülés-szimulátorral bővíthetjük budapesti képzési központunkat. Az új szimulátor is jól mutatja elköteleződésünket az iránt, hogy iparágvezető képzést és fejlesztést nyújthassunk, valamint támogatja a pilótatoborzást is hálózatunkban. A beruházás ugyancsak megerősíti pozitív jövőképünket is, amely szerint a légi közlekedési iparág végre kilábal a világjárványból. Alig várjuk, hogy világszínvonalú tehetségeket hozhassunk Magyarországra, és a jövő pilótáit képezhessük ebben a modern szimulátorban – nyilatkozta Michael Delehant, a Wizz Air operatív igazgatója és alelnöke.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.