Vas Kata Blanka negyedik lett Hulstban

Vas Kata Blanka negyedik lett Hulstban

Tovább folytatja remek szereplését a terepkerékpár szakágban az első számú magyar női kerékpárversenyző.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka negyedik lett a cyclocross világkupa-sorozat vasárnapi állomásán a hollandiai Hulstban. Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai negyedik, országúton világbajnoki negyedik versenyzője, aki mindhárom szakágban magyar bajnoknak mondhatja magát, a hatkörös verseny jelentős részében az első öt hely valamelyikén tekert a meredek emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pályán, amely egy hatalmas szélmalmon is keresztülvezetett.

A versenyt a világ- és Európa-bajnok holland Lucinda Brand nyerte, honfitársai, Puck Pieterse és Annemarie Worst előtt. A szlovák Tereza Kurniczka a 31. helyen zárta a versenyt.

A világkupa összetettjében Brand már 402 pontnál jár, és nagy fölénnyel vezet. Vas Kata Blanka 165 pontjával a 11. helyen áll. A világkupa-sorozat két hét múlva a franciaországi Flamanville-ben folytatódik.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.