Vas Kata Blanka negyedik lett Hulstban

Vas Kata Blanka negyedik lett Hulstban

Tovább folytatja remek szereplését a terepkerékpár szakágban az első számú magyar női kerékpárversenyző.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka negyedik lett a cyclocross világkupa-sorozat vasárnapi állomásán a hollandiai Hulstban. Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai negyedik, országúton világbajnoki negyedik versenyzője, aki mindhárom szakágban magyar bajnoknak mondhatja magát, a hatkörös verseny jelentős részében az első öt hely valamelyikén tekert a meredek emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pályán, amely egy hatalmas szélmalmon is keresztülvezetett.

A versenyt a világ- és Európa-bajnok holland Lucinda Brand nyerte, honfitársai, Puck Pieterse és Annemarie Worst előtt. A szlovák Tereza Kurniczka a 31. helyen zárta a versenyt.

A világkupa összetettjében Brand már 402 pontnál jár, és nagy fölénnyel vezet. Vas Kata Blanka 165 pontjával a 11. helyen áll. A világkupa-sorozat két hét múlva a franciaországi Flamanville-ben folytatódik.

Áprilisban csaknem kétezerrel csökkent a cégek száma Magyarországon márciushoz képest, és hétezerrel kevesebb vállalat működik, mint év elején. A negatív tendencia már négy hónapja tart.