A közlekedési eszközökön még marad a maszk

A közlekedési eszközökön még marad a maszk

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban a közterületeken lévő megállókban már nem kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot hordani. A közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben – például a metróállomásokon – ugyanakkor változatlanul érvényben van a maszkviselési szabály.

A koronavírus-járvány mérséklődése miatt feloldották a járványügyi korlátozások nagy részét, a legújabb kormányrendelet (264/2021.) értelmében a települések belterületén már nem kötelező a maszkviselés, a közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben azonban továbbra is viselni kell a szájat és az orrot eltakaró maszkot.

A rendszeres fertőtlenítésnek és a tavaly április óta kötelező maszkviselésnek köszönhetően a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választás. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk az egyik leghatékonyabb eszköze a járvány elleni küzdelemnek. Budapesten utasaink nagy többsége szabálykövető. Kollégáink folyamatosan ellenőrzik az előírás betartását, és kizárhatják az utazásból mindazokat, akik nem tesznek eleget a maszkviselési kötelezettségüknek, sőt 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk.

A BKK arra kéri utasait, tartsák be a járványügyi előírásokat. A jegy- és bérletvásárlás legbiztonságosabb módja jelenleg a Közlekedési mobiljegy alkalmazás, melynek segítségével akár otthonról, a fotelban ülve is megvásárolható számos népszerű bérlet- és napijegy-típus. A mobiljegyekről bővebben a bkk.hu/mobiljegy/ oldalon tájékozódhatnak. Emellett ajánljuk a rendszeresen fertőtlenített BKK-automaták használatát, illetve a közlekedési vállalat ügyfélközpontjainak, jegy- és bérletpénztárainak felkeresését.

A borítókép forrása: Nyirő Simon / BKK

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.