A Vitesco Technologies aláírta az ENSZ  nőjogi chartáját

A Vitesco Technologies aláírta az ENSZ nőjogi chartáját

A debreceni üzemet is működtető Vitesco Technologies minden szintjén a sokszínűség az utánpótlás-szervezés szerves részét képezi.

A sokszínűség világnapja apropóján a Vitesco Technologies aláírta az ENSZ nők szerepvállalásáról szóló alapelveit (WEPs). A regensburgi központú, a modern vezetési technológiák és a villamosítási megoldások terén világszerte vezető vállalat így fejezi ki elkötelezettségét a nemi egyenlőség, illetve a nők munkahelyi és a közösségen belüli szerepének erősítése mellett.

Meggyőződésünk, hogy a sokszínűség erősebbé tesz bennünket” – hangsúlyozta Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezérigazgatója. „A nemünk, a korunk, a nemzetiségünk, a kulturális hátterünk, a szexuális orientációnk, a vallásunk és meggyőződéseink mind-mind egyedivé tesznek és inspirálnak bennünket. A sokszínűség új termékeink és innovatív megoldásaink fejlesztésének mozgatórugója” – tette hozzá.

Gratulálunk a Vitesco Technologiesnak alapelveink útján megtett első lépésükhöz” – mondta Phumzile Mlambo-Ngcuka, az ENSZ nők jogaival foglalkozó szervezete, a UN Women ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A Vitesco Technologies fontos partnerünk a nemek közötti különbségek megszüntetésében a munkahelyi és piaci környezet mellett az egész társadalomban.” Az ENSZ nők szerepvállalásáról szóló alapelvei (WEPs) a nemzetközi munkaügyi normák és emberi jogok mellett azon a felismerésen alapulnak, hogy a vállalatok jelentős szerepet játszanak a nemek közti egyenlőség elősegítésében és a nők szerepvállalásánek megerősítésében.

A sokszínűség utánpótlás-szervezésünk szerves része, ezzel segítve az egyenlő lehetőségeket a Vitesco Technologiesnél” – fejtette ki Ingo Holstein, a cég HR-részlegének vezetője. „Hisszük, hogy a sokszínű csapat stratégiai előnyt jelent minden szinten és területen. Aktívan foglalkozunk is ezzel, például a nőknek nyújtott egyedi mentorprogramunk, specifikus munkáltatói márkaépítés és széleskörű sokféleséggel kapcsolatos kezdeményezéseink által” – árulta el.

Ennek értelmében a Vitesco Technologies a közelmúltban a Sokszínűségi nyilatkozatot is aláírta, mellyel kifejezi alapvető elkötelezettségét a sokszínűség, az elfogadás, a méltányosság, megbecsülés gazdasági és társadalmi előnyei mellett a munka világában és a társadalomban. A munkahelyi sokszínűséggel kapcsolatos tudatosságnövelés érdekében a Vitesco Technologies most a Sokszínűség hónapjának elnevezett kampánynak ad otthont, melyben a témához kapcsolódó workshopokkal és egyéb aktivitásokkal készülnek, szorosan kapcsolódva a vállalat értékeihez: szenvedély, partnerség és úttörő szerep.

A Vitesco Technologies a legmodernebb erőátviteli technológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója a fenntartható mobilitás érdekében. Az intelligens rendszer-megoldásokkal, valamint az elektromos, hibrid és belső égésű erőátviteli berendezések komponenseivel a Vitesco Technologies tisztává, hatékonnyá és megfizethetővé teszi a mobilitást. A termékskála elektromos erőátviteli rendszereket, elektronikus vezérlőegységeket, érzékelőket és szervoberendezéseket, valamint kipufogógáz-utókezelő megoldásokat tartalmaz. 2020-ban a Vitesco Technologies 8 milliárd euró árbevételt ért el, és több mint 40 000 alkalmazottat foglalkoztatott világszerte mintegy 50 telephelyen. A Vitesco Technologies székhelye Regensburg, Németország.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.