Online okos város csúcstalálkozót rendez Bécs

Online okos város csúcstalálkozót rendez Bécs

Még a koronavírus-járványt is a saját hasznára igyekszik fordítani az osztrák főváros. Ez lesz ugyanis az egyik témája a 2021. május 4-5. között megrendezett smart city csúcstalálkozónak. A Smart City Summit résztvevői arra keresik majd a választ, mit kell tenni ma ahhoz, hogy unokáink számára is élhetőek maradjanak a városok.

Negyven ország több mint 450 gazdasági, tudományos és közigazgatási szakemberének, valamint vállalkozásának részvételével rendeznek okos város csúcstalálkozót 2021. május 4-5. között Bécsben. A angol nyelven zajló, digitális Smart City Summit első napja egy online konferencia, ahol olyan aktuális témák kerülnek terítékre, mint a városok szerepe a körforgásos gazdaság meghonosításában, az épített környezet szén-dioxid kibocsátásának csökkentése, az urbanizációs problémák megoldása kerületi szinten, a városi szolgáltatások digitalizációja, a hidrogén városi gázként való felhasználása, vagy éppen a koronavírus-járvány tanulságai.

A rendezvény második napján konkrét problémákra keresnek megoldást a résztvevők. Lesz workshop például arról, miként valósítható meg a körforgásos gazdaság a bécsi reptéren, vagy hogy miként lehet elérni a klímasemlegességet az egyes városrészek szintjén. Az ingyenes rendezvényre egészen az esemény kezdetéig, 2021. május 4-ig lehet regisztrálni a www.smartcitysummit.at honlapon.

A Smart City Summit az osztrák főváros 2021. április 27. és május 12. között megrendezett nagyszabású startup fesztiválja, a ViennaUp’21 egyik kiemelt rendezvénye. Közép-Európa legnagyobb startup fesztiválját a Bécsi Gazdasági Ügynökség kezdem��nyezte, hogy bebizonyítsák – Ausztriának és a nagyvilágnak egyaránt –, hogy Bécs a járvány ellenére is erőt tud meríteni az együttműködésekből, hogy valami újat hozzon létre. A rendezvényre már a regisztráció első órájában óriási érdeklődés mutatkozott a kelet-közép-európai térségből.

A ViennaUp’21 szakmai programjában olyan előadók képviseltetik magukat, mint a Magyarországon is jelenlévő, közösségi irodákkal (coworking) foglalkozó Loffice, az Austrian Startups vagy az Infineon Technologies. A több mint száz program változatos tematika köré épül, lesz szó mások mellett a fenntarthatóságról, a kooperáció erejéről, valamint a technológiai és társadalmi fejlődés hatásairól is. A kéthetes programsorozat alatt hét nagyobb esemény zajlik majd, ilyen az Open Vienna, a FinTechWeek, a Smart City Summit, a B2B Software Days, a Manufacturing Days és LISAVienna B2B Health Partnering.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.