Szemeszterbérlet: biztonságos és gazdaságos

Szemeszterbérlet: biztonságos és gazdaságos

Az általános iskolás diákoknak jelenleg is nap mint nap iskolába kell utazniuk, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egészségügyi előírások betartására. Az utazási költségek csökkentésére és a megfertőződés elkerülésére egyértelműen a BKK szemeszterre szóló bérlete az egyik legjobb megoldás.

Február 1-től érvényes a közoktatásban tanulóknak szóló szemeszterbérlet második féléves változata, amely ideális választás a koronavírus-járvány idején. Ha a szülők, vagy a diákok ezt a bérlettípust vásárolják meg, akkor nem kell havonta sorba állniuk az ügyfélközpontokban, vagy az automaták előtt. Ezzel elkerülhetik az esetleges tömeget, amely különösen fontos a járvány idején.

A közösségi közlekedést rendszeresen használó diákoknak érdemesebb a szemeszterbérletet használniuk ahelyett, hogy minden hónapban megvásárolnák a havi diákbérlet. Ha egy általános iskolai tanuló havonta legalább 12-szer utazik a BKK járatain, akkor mindenképp érdemes ezt a terméket választania, hiszen ezzel 5 teljes hónapig közlekedhet mindössze 16.200 Ft-ért.

Milyen járatokon használható a szemeszterbérlet?

A közoktatásban tanulóknak szóló szemeszterbérlet második féléves változata február 1-től június 30-ig használható. Az első napon 0 órától - de legkorábban a vásárlás időpontjától - az utolsó napot követő nap 2 óráig érvényes. A bérlettel Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999-es autóbuszon, trolibuszon, villamoson, az M1, az M2, az M3, és az M4 metrón, a H5, a H6, a H7, a H8, a H9 HÉV-en, a D14 hajójáraton, illetve a MÁV-START meghatározott vonatain, és a VOLÁNBUSZ Zrt. kijelölt elővárosi járatain lehet utazni. Munkanapokon, ha közlekednek, akkor a D2, a D11 és a D12 hajójáratokra is fel lehet szállni szemeszterbérlettel. A bérletszelvény csak érvényes nappali, vagy esti tagozatos magyar közoktatási diákigazolvánnyal együtt használható.

A megváltozott utazási szokások miatt érdemes alaposan átnézni a BKK különböző termékeit, amelyek bármikor elérhetők a társaság weboldalán.

A borítókép forrása: Tóth Marcell / GazMag

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.