A PABooks legújabb könyvmegjelenései 16.

A PABooks legújabb könyvmegjelenései 16.

Az elmúlt hetekben Pallas Athéné Könyvkiadó két újabb könyve jelent meg. A kreatív gondolkodás készségeit bemutató kötet alkotóként és magánemberként is hasznos tudással vértezi fel az olvasót.

Csizmadia Norbert: Geofúzió – Geopolitikai útikönyv a 21. századhoz

Csizmadia Norbert geográfus a földrajzi és a gazdasági összefüggések feltárásával értelmezi a 21. század geopolitikai folyamatait. Kutatási eredményeit 100 szemléletes és új térkép segítségével is bemutatja most megjelenő „Geofúzió: A földrajz szerepe a 21. századi gazdasági és geopolitikai világrendben” című könyvében.

A 21. század nemzetközi viszonyai a korábbinál is összetettebbé, sokrétűbbé váltak, így az elemzésükhöz és megértésükhöz is új eszközökre van szükség. A szerző korábbi, szakmai sikerkönyve, a „Geopillanat – A 21. század megismerésének térképe” folytatásaként megjelenő „Geofúzió” című könyvében a geofúzió módszerével vizsgálja a korszak mozgatórugóit, erőközpontjait, eredményeit és stratégiáit.


Pascal Boniface: A nemzetközi kapcsolatok atlasza

A francia geopolitikai szakértő a stratégiai jelentőségű nemzetközi kapcsolatok legfontosabb eseményeit veszi sorra és elemzi 1945-től napjainkig. Ez a kötet egyaránt hasznos olvasmányként szolgálhat mindazoknak, akik többet szeretnének megtudni az elmúlt 75 esztendőről, és azoknak is, akik csupán az ismereteiket szeretnék felfrissíteni, illetve új megvilágításba helyezni.

Az atlaszt két markáns egység alkotja: a nemzetközi tér címet viselő első egység a második világháború végével, Európa felosztásával, a hidegháborúval, majd az ezt követő enyhüléssel, a két szuperhatalom békés együttélésével, a dekolonizációval és a harmadik világgal, majd a Szovjetunió összeomlásával és az ennek nyomán kialakuló stratégiai helyzettel foglalkozik. A könyv második részében a szerző területi egységenként csoportosítva elemzi a térség, illetve egyes meghatározó államok helyzetét, geopolitikai szerepét.

A borítókép forrása: GazMag