Immár félszáz hazai vállalatot számlál a BÉT ELITE Program

Újabb hazai vállalat csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló ELITE Programhoz: a CER Cargo Holding belépésével immár 50 tagvállalatot számlál a nemzetközi vállalkozásfejlesztő képzés magyarországi közössége, amely a régióban kiemelkedő mutató.

A programban részt vevő ötven társaság a hazai gazdaság versenyképességét tekintve is jelentős súllyal bír, ugyanis a tavalyi év során összesen mintegy 5600 munkavállalót foglalkoztatva, átlagosan 6 százalékos üzemi eredmény marzsot produkálva 470 milliárd forint árbevételt termeltek.

A CER Cargo Holding személyében tovább bővült a 2012-ben Olaszországból útjára indult, Magyarországon a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Értéktőzsde megállapodása nyomán megvalósuló, globálisan több mint 1500 taggal rendelkező ELITE Program. A vasúti árufuvarozással foglalkozó, az idei BÉT50 – Ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadványban is bemutatott társaság csatlakozásával a hazai BÉT-ELITE közösség elérte a félszáz résztvevőt.

A nemzetközi vállalatfejlesztést biztosító, két tanévet felölelő képzés nemzetközi gyakorlatok átadásával biztosít naprakész, pragmatikus tudást a résztvevő vállalatok számára, a magyar modulokon keresztül pedig a hazai üzleti környezet sajátosságait – többek között a piac alakulását, a befektetők elvárásait, illetve az adózással és egyéb jogi kötelezettségekkel kapcsolatos ismereteket – is a résztvevők elé tárja. A BÉT európai uniós pályázati forrásból az alkalmas vállalatok számára költségtérítést is biztosít 100 százalékos intenzitással.

A program tagjai a koronavírus-járványra való tekintettel online megold��sok segítségével vehetik igénybe a képzést. Emellett a rendkívüli helyzet a program tematikájában is tükröződik: az elmúlt hónapok során előtérbe kerültek a válságálló üzleti stratégiákkal és tudatos vállalatfejlesztéssel kapcsolatos ismeretek, illetve a krízishelyzetekre való felkészítés, ezzel a kezdeményezés elősegíti a vállalatok versenyképességének fenntartását, tevékenységük stabilitását.

A BÉT-ELITE Programhoz ötvenedikként csatlakozó CER Cargo Holding tizenöt évvel ezelőtt alakult, mára Magyarország és a közép-európai régió vezető vasúti árufuvarozó társasága, amely elsősorban speciális, köztük veszélyes, túlsúlyos, túlméretezett áruk szállításával foglalkozik. A dinamikus növekedés – a vállalat árbevétele a 2019-es évben 8 568 millió forintot, adózás előtti eredménye 568 millió forintot tett ki – mellett a fenntarthatóságra is ügyelnek: modern mozdonyaik alkalmasak a villamos energia visszatáplálására, így összességében az elfogyasztott és visszatáplált energia jelentős mértékben javítja a vasúti fuvarozás energiahatékonyságát.

A CER CARGO csoport, a jövőben is tovább kívánja folytatni a megkezdett dinamikus fejlődést, amelynek eredményeként a közép-európai régió vasúti árufuvarozásának egyik meghatározó piaci szereplőjévé kíván válni. A vasúti árufuvarozás folyamataiban és kommunikációjában tradicionálisan konzervatív megközelítésű, amely sok esetben nehezíti ennek a fuvarozási módozatnak a korszerű logisztikai láncban való elhelyezését, a megbízók, potenciális befektetők meggyőzését a vasúti fuvarozás létjogosultságáról, még olyan esetekben is, amikor ez a szakmai oldalról egyértelműen indokoltnak látszik. A CER CARGO Csoport törekvése és filozófiája, hogy sikeresebb üzleti érvényesülése érdekében folyamatos hangsúlyt fektet a modernizálásra, a korszerű ismeretek és eszközök alkalmazására. Ennek szellemében vezetett be egy egyedülállóan komplex, saját fejlesztésű, integrált vasút-irányítási rendszert (RIS – Railway Integrated System) és ezt a célt szem előtt tartva döntött az ELITE Programhoz való csatlakozás mellett is, a BÉT ajánlásával és támogatásával. Ez a lehetőség olyan, a vállalatvezetési és stratégiai célok előkészítését támogató korszerű ismeretekhez segít hozzájutni, amely bizton segíti majd a cégcsoport jövőbeni elképzeléseinek megvalósítását, az ismertségünk erősítését, valamint piaci kommunikációnk fejlesztését.

A jelenlegi helyzetben a megszokottnál is nagyobb jelentőséggel bír, hogy minél több, nemzetközi szinten is versenyképes vállalat legyen jelen a hazai piacon. Ezért is fogadjuk különösen nagy örömmel és büszkeséggel, hogy az ELITE Program egyre népszerűbb a hazai társaságok körében, hiszen ilyen módon egyre több tőzsdeérett, válságálló, a nemzetközi legjobb gyakorlatoknak is megfelelő társaság gyarapítsa a hazai gazdaságot. Ezúton szeretnék gratulálni az ELITE közösség legújabb tagjának, a CER Cargonak, egyúttal csatlakozásra biztatni a dinamikus növekedési tervekkel rendelkező középvállalatokat!” – nyilatkozta Paulovits Márton, a Budapesti Értéktőzsde Kibocsátói akvizíciók igazgatóságának igazgatója.

A Budapesti Értéktőzsde folyamatosan várja az ELITE Program iránt érdeklődőket – a Programról, a jelentkezés módjáról és az immár 50 magyar középvállalatot számláló teljes BÉT-ELITE közösségről a Program honlapján lehet többet megtudni.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.