Aláírták a szerződést: indul a MOL Bubi megújítása

Aláírták a szerződést: indul a MOL Bubi megújítása

A Budapesti Közlekedési Központ és a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezetői az ünnepek előtt ünnepélyes keretek között aláírták a MOL Bubi megújításáról és üzemeltetéséről szóló szerződést.

A BKK 2020 szeptemberében írt ki nyílt közbeszerzést a fővárosi közbringarendszer fejlesztésére, üzemeltetésére. November 2-án a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. ajánlatát hirdették ki nyertesnek a tenderen. Az eredménnyel kapcsolatban nem érkezett kifogás a pályázók részéről, ezért a törvényeknek megfelelően december 23-án délután Fendrik László, a Budapesti Közlekedési Központ megbízott vezérigazgatója, és Klimon Péter, a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezérigazgatója aláírta az 5 évre szóló szerződést. „_Fontos lépést tettünk a mai napon, hiszen hat év után elérkezett az ideje annak, hogy alapjaiban újuljon meg a MOL Bubi_” – mondta az aláíráskor Fendrik László. A BKK vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megváltoztak a felhasználói igények és a szokások, valamint a technológiai lehetőségek, ezért hatékonyabbá és korszerűbbé kell tenni a közbringarendszer működését. Ez a folyamat a mai aláírással visszafordíthatatlanul elkezdődik.   Az 5 évre szóló kontraktus többek között az alábbiakat tartalmazza: 1. 1200 db egyenként 21,4 kg saját tömegű, fújt gumikkal felszerelt új kerékpár beszerzését, 2. 158 darab gyűjtőállomás üzemeltetését, 3. az új gyűjtőállomások tervezését, engedélyeztetését, a gyűjtőállomások áthelyezését, 4. új központi háttérrendszer (szoftver) kiépítését, 5. egy új, felhasználóbarát mobilapplikáció fejlesztését. A BKK előzetes ütemezése alapján 2021 tavaszán már egy modernebb, fenntartható MOL Bubit használhatnak a fővárosban közlekedők.
(A borítókép forrása: GazMag)

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.