Az emberek egyharmada idén másként karácsonyozik

Az emberek egyharmada idén másként karácsonyozik

Az ünnepek közeledtével kérdőív kitöltésére buzdította követőit a legnagyobb közösségi médiafelületen a Varga Pincészet. Elsősorban arra kerestek választ, hogy az idei év megpróbáltatásai megmutatkoznak-e az ünnepi asztal körül, a vírus jelenléte idén mennyire befolyásolja a fogyasztást, illetve a családok szokásait, terveit a karácsonyi együttlétek szervezésében.

Az országosan meghirdetett felmérésre több mint 1600 kitöltött kérdőívet küldtek  vissza; erre a számra már mondhatjuk, hogy követőtáborunk tekintetében reprezentatív mintával dolgozhatunk” – kezdi Varga Péter, alapító tulajdonos.

A válaszadók egyharmada a vírushelyzettől teszi függővé, hogy találkozik-e a tágabb család, illetve már most úgy tervez, hogy telefonon és online tartja majd a kapcsolatot szeretteivel – vállalva ezzel az idei karácsony korlátozásait. Kétharmaduk szűk családi körben tölti az ünnepeket, ahogy eddig is. Tehát az ünnepi jövés-menés csökken ugyan, de elmondható, hogy a családok többsége a vírustól függetlenül is kis  létszámban ünnepel.

A kérdőívből kiderül, hogy a családok ünnepi asztalára elsősorban bor kerül majd, de a válaszadók majdnem fele fogja pezsgővel is kísérni a borokat. A mennyiségek tekintetében elmondhatjuk, hogy szinte fele-fele arányban vásárolnak majd 1-2, illetve 3-5 üveg bort a vacsora mellé.


Ízlés tekintetében azt gondoltuk, hogy a száraz borok fognak dominálni” – veszi át a  szót Varga Máté Péter, tulajdonos ügyvezető. – „Ehhez képest az édes borok valamivel népszerűbbnek bizonyulnak karácsonykor. Ennek nagyon örülünk, hiszen  idén nemzetközi borversenyeken 5 különböző fajtájú, késői szüretelésű borunk is aranyérmes lett. Érdemes elkezdeni többet kóstolni az édes borokat, manapság már igazán minőségi, prémium tételekkel lehet találkozni fehér- és vörösborokból is. Az viszont a felmérésből is kirajzolódik, hogy a rozé már nem csak nyári ital, hanem télen és az ünnepek alatt is jelentőssé vált a fogyasztása.

(A főkép forrása: Varga Pincészet)

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.