Háromnapos, ingyenes online rendezvénnyel ünneplik a Vállalkozó Nők Világnapját

A vírusveszély miatt az online térben kap helyet november 18-20. között az idei Vállalkozó Nők Világnapja. A MagNet Bank társszervezésében megvalósuló ingyenes rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak, aki nőként vállalkozik, vállalkozást tervez, vagy csak megismerkedne a női vállalkozói ökoszisztémával.

Magyarország idén harmadszor csatlakozik a Vállalkozó Nők Világnapja nemzetközi kampányához, amely a világ 144 országában a legfontosabb globális vagy helyi problémákra fókuszál. Arra hívjuk fel figyelmet, hogy erősítsék, ösztönözzék, támogassák és ünnepeljék a vállalkozó nőket, a nők vállalkozásait, és a nők által képviselt társadalmi ügyeket.

A magyar kampány célja egy nőbarát vállalkozói ökoszisztéma létrehozása, melyben a szereplők tisztában vannak a női vállalkozások értékeivel, és törekszenek a nemek közti egyenlőtlenségek oldására.

Ma a világon a munkák többségét a nők végzik, a jövedelmek alig feléért. Miközben a Global Gender Gap Monitor szerint a jelen trendjei mellett 257 év szükséges a nemek közti gazdasági szakadék áthidalásához, és a szegények 70%-a nő, nincs olyan ország a Földön, amelyben a nemek közti egyenlőség megvalósult volna. 

A női vállalkozások jellemzően az erőforrásaik jelentős részét a jövő nemzedék életkörülményeinek javítására fordítják, ezáltal is hozzájárulva a szegénység felszámolásához. Ugyanakkor a női vállalkozások sajátossága az is, hogy olyan területeken és/vagy oly módon működnek, melynél a segítségnyújtás, az életminőség javítása, az esélyegyenlőség lényeges szerephez jut. Épp ezért is van rájuk nagyobb szükség, mint valaha. 

Az idei 3 napos online esemény során közvetlenül is érintjük a világválság női vállalkozásokra gyakorolt hatását a Hétfa Kutatóintézet friss elemzése, és a nők vállalkozási tevékenységének segítése terén működő fejlesztők tapasztalatai, valamint vendégeink megélése alapján. A szektorok sokféleségét reprezentáló rangos résztvevőkkel folytatott beszélgetések során szó esik a női vállalkozások finanszírozási lehetőségeiről, a női befektetői megközelítésről, a női vállalkozások fenntarthatóságra gyakorolt hatásáról, a társadalmi felelősségvállalás kérdéseiről és a befektetések nemre gyakorolt hatásának mérhetőségéről, a nemek egyenlőségét, a nők helyzetének javítását célzó üzleti, társadalmi és civil kezdeményezések finanszírozási lehetőségeiről Budapesten és vidéken. 

A MagNet Bank az esemény partnereként két kerekasztal-beszélgetést szervez. Az egyik témája a hatásmérés és annak lehetséges aspektusai egy fenntartható vállalkozásfejlesztési folyamatban, azaz arra keresünk választ, hogy egy tudatos vállalkozásfejlesztési folyamatba hogyan kéne beilleszteni a hatásmérést és a hatásmérésbe pedig beépíthetőek-e kifejezetten női esélyegyenlőségi mérőszámok. 

A másik panel azt feszegeti, hogy a bank támogatóként az elmúlt évek alatt milyen nőügyi területeken működő szervezeteket segített és ezeknek a szervezeteknek milyen specifikus igényeik lehetnek forrásszervezés, adománygyűjtés, céges partnerség területén. 

Az esemény programjáról bővebben itt olvashatnak:

https://www.facebook.com/events/999129180515699https://www.facebook.com/events/999129180515699

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.