A PABooks legújabb könyvmegjelenései 5.

A PABooks legújabb könyvmegjelenései 5.

Az elmúlt hetekben két újabb könyv jelent meg a Pallas Athéné Könyvkiadó jóvoltából. Bár a kiadó által szervezett könyvbemutatók megtartására továbbra sincs lehetőség, igyekeztünk a köteteket szokásunkhoz híven röviden bemutatni.

**
**

Ulf Löwenhav: Az aktív gondolkodás hatalma

Hogyan váljunk reziliens szembehelyezkedőkké az elkötelezett gondolkodás erejével? A szerző stratégiai tanácsadó, akinek sikerkönyve egy briliáns összefoglaló mindarról, amit az emberi, vezetői döntések mögött álló, nem tudatos hajtóerőkről tudunk. A legújabb szervezetfejlesztési és pszichológiai kutatásokra támaszkodva a Ulf Löwenhav megállapítja, hogy hamis azaz általános elképzelés, amely szerint az elismert szervezeteket szakszerűen vezetik. A kötet nagyszerű útmutatóként is használható arra, hogy a bennünk rejlő gyengeségek felismerésével és uralásával miként tehetjük jobbá döntéseinket. A kötet célja, hogy az olvasó a passzív gondolkodás fázisából – amelyben a leggyakrabban működünk, és amit az igazi tudatosság hiánya, a gyors, gyakran rossz döntések jellemeznek – eljusson az aktív gondolkodás szintjére. Ezen a szinten képesek vagyunk összeszedettek lenni, magabiztosan és jóval logikusabban gondolkodni.

**
**

Angus Forbes: Bolygónk globális hatósága

Gazdaságunk hernyója egyre kövérebbre hízik, és napról napra egyre többet nyel el biofizikai levelünkből – adja meg könyve alaphangját a neves pénzügyi tanácsadóból elkötelezett környezetvédővé avanzsált szerző, Angus Forbes. Formabontó kötetében nemcsak a bioszféra egyre gyorsuló pusztulására (ami a járványhelyzet miatti bezártság alatt átmenetileg picit lassult ugyan, de várhatóan visszaáll ebben is az eredeti állapot) hívja fel a figyelmet, hanem erre megoldásként egy, a bolygónk globális kormányzására hivatott hatóság felállítását is sürgeti. Tényekkel, adatokkal és változatos statisztikákkal támasztja alá, hogy megfelelő gazdaságszabályozási lépésekkel ez igenis lehetséges. A szerző szerint ehhez létre kell hoznunk a Bolygó Globális Hatóságát (Global Planet Authority, GPA). A mű célja éppen a meggyőzés, hogy mind többen csatlakozzanak a globális önrendelkezés e megnyilvánulásához. A szerző ehhez mindössze három óra figyelmet kér: úgy írta meg a könyvet, hogy nagyjából ennyi idő alatt végig lehessen olvasni.