A PABooks legújabb könyvmegjelenései 3.

A PABooks legújabb könyvmegjelenései 3.

Továbbra is a megszokott ütemben zajlanak a Pallas Athéné Könyvkiadó könyvmegjelenései. Mivel a járványhelyzet miatt augusztus 15-ig nem lehet rendezvényeket tartani, így a könyvbemutatók sem kerülnek megtartásra (bár a múlt héten volt egy rendhagyó online beszélgetés Henry Mintzberg professzorral a tavaly megjelent "Esti mesék menedzsereknek" című könyvéről), az elmúlt hetekben két újabb könyvvel bővült a sor.

 

Peet van Biljon - Alexandra Reed Lajoux: Pénzteremtés

Gazdasági visszaesés idején mi más foglalkoztatná leginkább az embert, mint az, hogy hogyan lehet pénzt csinálni. A pénzteremtés vágya és mítosza szinte egyidős az emberiséggel. Hogyan keletkezik a pénz, hogyan lehet hozzájutni,valamint mi adja és mi befolyásolhatja a valós értékét? Peet van Biljon és Alexandra Reed Lajoux „Pénzteremtés” című könyve áttöri a hagyományos, a pénzt elsősorban gazdasági és gazdálkodási szempontból értelmező megközelítéseket, és széles körű áttekintést ad a fizetőeszközt életre hívó társadalmi szükségletekről is. Mindezt a pénzügyi technológiák legújabb fejleményeinek tükrében teszi, ideértve a kriptovaluták, a blokklánc-technológia és a készpénzmentes jövő vízióját, felhívva egyúttal a figyelmet az ezekkel kapcsolatos tévhitekre is. A könyv tehát történelmen és tudományokon átívelő válaszokkal szolgál, mondanivalójának középpontjában a magánélet és a biztonság kérdései, valamint a digitalizáció által hordozott új lehetőségek állnak, és mindig szem előtt tartja a társadalom fejlődésének lehetőségeit és megújulóképességének határait is.  

 

Youssef Cassis - Giuseppe Telesca: Pénzügyi elitek és az európai bankrendszer

A „Pénzügyi elitek és az európai bankrendszer” című kötet átfogó és hasznos segítséget nyújt a pénzügyi elitek tevékenységének és befolyásoló szerepének megértéséhez. A könyv, melynek alapját a 2008-as válságot vizsgálata adta, mindezeket anélkül teszi, hogy bármiféle összeesküvés-elmélet csapdájába esne. A figyelmes olvasó több magyarországi párhuzamot is felfedezhet a műben, amely ezáltal még érdekesebbé teszi ezt a tanulságos banktörténeti munkát, amely számos, eddig nem vizsgált kérdésre is választ ad az érdeklődők számára. 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.