Könyvbemutató: Hogyan kerüljük el a vezetés elmecsapdáit?

Könyvbemutató: Hogyan kerüljük el a vezetés elmecsapdáit?

A könyv bemutatójára 2020. március 4-én Budapesten, a Bölcs Várban került sor. A Pallas Athéné Könyvkiadó rendezvényén Restás Péter, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézet Szociál- és Szervezetpszichológia Tanszékének tanársegédje, Schieszler Tamás, business/management coach és Klemensits Péter, a Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézet senior kutatója és Mihalik Judit, konzultáns, kutató, TEDx nagykövet beszélgetett a kötetről és annak mondanivalójáról.

„A vezetés a jelenkor legfontosabb megújuló energiaforrása” – írja Jennifer Garvey Berger a „Hogyan kerüljük el a vezetés elmecsapdáit?” című környvében, amelyben új stratégiákat és innovatív vezetési és gondolkodásbeli módszereket mutat be. A mű tulajdonképpen egy írásos formába öntött menedzser-tréning. Arra készíti fel az olvasót, a vezetőt, hogy a kötet elolvasása után képes legyen különbséget tenni azon megérzései között, amelyek valóban előre viszik a cégét, illetve amelyek hibás döntést, akár veszteséget, kudarcot vagy csődöt generálhatnak. A szerző a Google, a Microsoft, a Novartis vagy a Wikipedia kapcsán szerzett tapasztalatait is felhasználva igyekszik segítséget nyújtani minden gyakorló menedzser számára, hogy a megfelelő módon kezelje a komplex világ okozta ugrásszerű, szélsőséges változásokat.

A beszélgetésből kiderült, hogy a cím kicsit csalóka lehet, ugyanis a vezetés e könyv esetében nemcsak a nagyvállalatok irányítását jelentheti, hanem az egyén életének szervezését, alakítását is. Ebből kifolyólag a nem csupán menedzsereknek válhat hasznos olvasmányává, hanem lényegében bárki számára.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.