Könyvbemutató: Hogyan őrizzük meg a hidegvérünket?

Könyvbemutató: Hogyan őrizzük meg a hidegvérünket?

A könyv bemutatójára 2020. február 19-én Budapesten, a Bölcs Várban került sor. A Pallas Athéné Könyvkiadó rendezvényén P. Tóth Béla, teológus, filozófus, pszichológus, a Telefon-lelkigondozás megalapítója, Domokos Kata, life és business coach, és Borbély-Bartis Katalin, a könyv fordítója osztották meg gondolataikat a műről, a beszélgetést Szentgáli Edit, a Kossuth Rádió újságírója moderálta.

„A harag egyfajta őrültség, ugyanis magas árat fizetünk értéktelen dolgokért” - írta a híres, ókori római sztoikus filozófus, drámaíró, Lucius Annaeus Seneca. „De ira”, vagyis „A haragról” című műve ma is épp olyan aktuális, mint évszádokkal ezelőtt. Az i.sz. 52-ben keletkezett írás elsősorban arra hívja fel a figyelmünket, hogy a harag ellen hívjuk segítségül a racionalitást, és cselekedjünk átgondoltan. A Pallas Athéni Kiadó gondozásában most megjelent „Hogyan őrizzük meg a hidegvérünket?” című kötet Seneca művének korszerű újrafordítása, az eredeti latin szöveggel együtt kínál érdekes, teoretikus és gyakorlati útmutatást az olvasóknak az indulataik megfelelő kezelésére.

A közel kétezer éves mű időszerűségét az adja, hogy a mai rohanó világban, a mindennapos stressz közepette a bennünk megbúvó harag kezelése saját testi-lelki egészségünk és környezetünk szempontjából egyaránt célszerű és hasznos.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.