Etyeken rendezik meg az első magyar gravel bajnokságot

Idén először rendeznek országos bajnokságot a kerékpárosok gravel szakágában. A szeptember 15-i eseménynek Etyek lesz a házigazdája.

A gravel a kerékpározás egy aránylag új, ám egyre népszerűbb műfaja. A nemzetközi versenyeken, vb-ken és Eb-ken több neves országúti versenyző és hegyikerékpáros is megméreti magát. 2024-ben már Magyarországon is szerveztek versenyeket ebben a szakágban, többek között ötfordulós Magyar Kupára is sor került. Ráadásul idén először országos bajnokságot is rendez a Magyar Kerékpáros Szövetség és a KLND.

Az eredeti tervek szerint erre szeptember 15-én a Balaton-felvidéken került volna sor, a szervezők tájékoztatása szerint azonban ez meghiúsult, így új helyszín után kellett nézniük. Az eredetileg kiírt dátum maradt, de végül Etyek látja vendégül az ország legjobb graveleseit. A Fejér vármegyei településen és környékén egy 34 kilométeres, 391 méter szintemelkedéssel fűszerezett pálya várja a bringásokat, a férfiaknak 4, a nőknek 3 körük lesz eldönteni, hogy ki lesz Magyarország első gravel országos bajnoka.

A szintén a KLND által szervezett Magyar Kupában a nőknél Punk Adrienn, a férfiaknál Szabó Bálint Solt diadalmaskodott az öt verseny összesített eredményei alapján.