Buzsáki Virág győzött az ostravai hegyikerékpár versenyen

Csehországban remekelt hétvégén a mountain bike magyar bajnoka. Buzsáki Virág C1-es besorolású versenyen diadalmaskodott.

A Zalaegerszegen megrendezett országos bajnokság megnyerése után immár magyar bajnoki trikóban állt rajthoz a csehországi Ostravában a hétvégén megrendezett hegyikerékpár versenyen Buzsáki Virág. A C1-es besorolású verseny 14 fős mezőnyében főleg cseh és lengyel riválisok ellen kellett versenyeznie a magyar bringásnak.

Buzsáki Virág nagy csatát vívott JB Brunexes csapattársával, a cseh Simona Spesnával, de végül le tudta győzni, és 9 másodperc előnnyel megnyerte a verseny. A dobogó harmadik fokára a lengyel Aleksanda Podgorska állhatott fel.

A junior fiúk mezőnyében is voltak magyar indulók, Kiss Vince Dániel a 4., Rózsa Dániel a 30. lett.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Virág Buzsáki (@viragbuzsaki) által megosztott bejegyzés

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.

Magyar győzelem született a párizsi olimpia női öttusaversenyében. A hagyományos öttusa utolsó bajnoka Gulyás Michelle lett, Guzi Blanka pedig egy bravúros negyedik helyet szerzett.