Milák Kristóf ezüstérmes 200 pillangón

Milák Kristóf ezüstérmes 200 pillangón

Nem jött össze a címvédés 200 méteres pillangóúszásban a magyar csapat egyik fő aranyesélyesének. Milák Kristőf nagy csatában kikapott a francia Marchandtól, és ezüstérmet szerzett.

Megszületett a magyar küldöttség második érme a párizsi olimpián. Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás tokiói bajnoka nem tudta megvédeni címét, a francia Léon Marchand mögött másodikként ért célba, így ezüstérmes lett.

A hazaiak kedvence 1:51.21-es olimpia csúccsal győzött, az utolsó 50 méteren lehajrázva a 150 méteren keresztül élen haladó, végül 1:51.75-ös idővel célba csapó Milákot. A dobogó harmadik fokára a kanadai Ilya Kharun állhatott fel.

A 24 éves magyar úszó a Tokióban 2021-ben megszerzett arany- és ezüstérme után a harmadik ötkarikás medálját gyűjtötte be. Párizsban Milák ezüstje a magyar küldöttség második dobogós helyezésre Muhari Eszter párbajtőrben szombaton megszerzett bronzérme után.

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.