Buzsáki Virág és Palumby Zsombor is top10-ben zárt Ausztriában

Egy héttel a mountain bike országos bajnokság előtt két magyar bringás is megmérette magát a Graz melletti versenyen.

Ausztriában, a Graz melletti Statteggben rendeztek C1-es besorolású hegyikerékpár versenyt hétvégén. Bár főleg osztrák, és a környező országokból érkező versenyzők álltak rajthoz, így is rangos mezőny gyűlt össze. A vasárnapi versenyek során két magyar bringás is szerepelt az indulók között.

A nők elit futamában a hazai montisok kisajátították maguknak a dobogót, Mona Mitterwallner győzött Tamara Wiedmann és Katharina Sadnik előtt. Buzsáki Virág a győztes idejétől 8 perc 14 másodperccel elmaradva hetedikként gurult át a célvonalon a tizenkét fős mezőnyben. A 22 éves Mitterwallner ebben a számban rajthoz áll a párizsi olimpián is, és mivel az UCI világranglistáján jelenleg a hetedik helyet foglalja el, így Vas Kata Blanka egyik komoly riválisa lesz az ötkarikás játékokon.

A férfiak elit versenyében is hazai siker született, Lukas Hatz nyerte a futamot a szlovén Rok Naglic és az osztrák Julius Scherrer előtt. Palumby Zsombor 8 perc 3 másodperces hátránnyal a tizedik helyen zárt a 18 induló közül.

Hamarosan új kihívás vár a legjobb hegyikerékpárosainkra, ugyanis a mountain bikeosok magyar bajnokságát július 20 és 21 között Zalaegerszegen rendezik meg. Mind Buzsáki Virág, mind Palumby Zsombor ott lesz a mezőnyben, ráadásul az előzetes nevezések alapján az XCC és az XCO versenyben egyaránt rajthoz állnak, így szombaton és vasárnap is láthatja őket a közönség.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.