Buzsáki Virág és Szatmáry András győzött a hangonyi montiversenyen

Az esélyesek zsebelték be a győzelmet az XCO Magyar Kupa Hangonyban rendezett versenyének elit futamaiban.

Július 7-én a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hangony volt a házigazdája a hegyikerékpárosok XCO Magyar Kupa futamának. A C3-as besorolású versenyen az U9-től a masterig minden korosztály próbára tehette magát.

A legnagyobb érdeklődés ezúttal is az elit versenyzők futamát övezte. A nők versenyében Buzsáki Virág győzött 5 perc 2 másodperccel a szlovák Martina Krachulova előtt, a dobogó harmadik fokára Oravecz Lora állhatott fel. A férfiaknál kettős magyar siker született, Szatmáry András diadalmaskodott, Blazsó Márton pedig másodikként haladt át a célvonalon. A pódiumra a szlovák Juraj Vrbik fért még fel.

A hangonyi verseny után alig két hetet kell várni, hogy ismét magyar pályán láthassuk a legjobb hegyikerékpárosainkat, a mountain bikeosok magyar bajnokságát július 20 és 21 között Zalaegerszegen rendezik meg.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.