Szakaszmásodikként szerezte meg a Vuelta piros trikóját Vas Kata Blanka

Szakaszmásodikként szerezte meg a Vuelta piros trikóját Vas Kata Blanka

Valter Attila 2021-es Giro rózsaszín trikója után újra magyar bringás vezet összetettben az egyik nagy kerékpáros körversenyen. Vas Kata Blanka két szakasz után az élen áll a Vueltán.

Remek eredményt ért el a Vuleta Espana Femenina második szakaszán Vas Kata Blanka. Az SD Worx – Protime magyar versenyzője a vasárnapi, harmadik helyen zárt csapatidőfutamot követően, a Bunyol és Moncófar közötti 118,3 kilométeres második szakaszon előbb az időjóváírásért zajló részhajrában szerezte meg a második helyet és vele együtt 4 másodperc jóváírást, mert több nagy bukással is érintett hajrában sprintbefutót követően, a győztes kanadai Alison Jacksonnal azonos idővel a második helyen haladt át a célvonalon.

Vas Blanka ezzel az eredménnyel átvette a vezetést az egyik legrangosabb kerékpáros körverseny összetettjében. A magyar bringás piros trikója olyan eredmény a női mezőnyben, mint amilyen a férfiak között a 2021-es Giro d'Italián Valter Attila által több szakaszon keresztül viselt rózsaszín trikó.

A magyar versenyző mögött Alison Jackson 8 másodperc hátránnyal a második, az olasz Elisa Longo Borghini pedig 9 másodperc hátránnyal a harmadik.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.