Zsankó Petra győzött a horvátországi kerékpárversenyen

Sikeresen alakult a hétvége több magyar kerékpáros számára is. Zsankó Petra egy egynapos versenyen diadalmaskodott, miközben Dina Márton is szép eredményeket ért el.

Zsankó Petra egynapos országúti kerékpárversenyt nyert Horvátországban. A 2024-ben immár az osztrák Rapso Knittelfeld klubcsapatát erősítő 23 esztendős Zsankó február elején még dubaji meghívásos versenyen lett harmadik a világbajnok Lotte Kopecky és a korábbi Európa-bajnok Lorena Wiebes mögött, a héten pedig már a nemzetközi szövetség (UCI) horvátországi egynaposain szerepelt. Vasárnap idénybeli második "hivatalos" viadalán, a Porec és Tar közötti 108 kilométeres megmérettetésen szerepelt és győzött 18 fős élcsoportból.

A versenyt követően a magyar bringás úgy értékelt, hogy ez a verseny hasonló volt, mint a szerdai, amelyen 19. lett: sok volt a szökési kísérlet, ő pedig mindenképpen be akart kerülni abba a csoportba, amely el tud szakadni. A lábaim jók voltak, szerencsére az utolsó hegyen el is tudtam menni. A szerdai napot nagyon sajnáltam, mert még az utolsó három kilométeren belül is szökésben voltam a lengyel bajnokkal, de befogtak minket. Akkor rossz pozícióba kerültem és nem tudtam már előre menni, de a mai nap kárpótolt – nyilatkozta Zsankó Petra.

Jól akakult a hétvége Dina Márton számára is, a cyclocross magyar bajnoka ezúttal országúton vitézkedett. Szombaton kilencedik hellyel kezdte a Visit South Aegean Islands elnevezésű kétnapos görögországi viadalt, amelynek vasárnapi második szakaszán harmadikként ért célba az ATT Investments bringása, így összetettben a negyedik helyen zárt.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...