Három évtizedes országos csúcsot döntött meg Takács Boglárka

Megdőlt a női 60 méteres síkfutás 1994-es országos csúcsa. Takács Boglárka 100 méteren és 200 méteres is magyar csúcstartó.

Takács Boglárka megdöntötte a női 60 méteres síkfutás harmincéves országos csúcsát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fedett pályás versenysorozatának ezüst kategóriás viadalán. A Magyar Atlétikai Szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint a BHSE sprintere 7.21 másodperces idővel holtversenyben az első helyen végzett a franciaországi Mondeville-ben, amivel egy századdal felülmúlta Barati Éva 1994 óta fennálló rekordját.

A 22 éves atléta jelenleg több sprintszámban is az országos csúcs birtokosa. Tavaly júniusban Budapesten a 200 méteren futott 22.77-es ideje, és a júliusban Espooban 100 méteren elért 11.14-es futása is a valaha volt legjobb női eredmény.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

A fővárosban a Fiat 500-as, Budapesten kívül pedig a Peugeot 3008-as és 308-as modellek voltak a legnépszerűbben a Wigo autómegosztó szolgáltatás felhasználói körében 2023-ban.