Három évtizedes országos csúcsot döntött meg Takács Boglárka

Megdőlt a női 60 méteres síkfutás 1994-es országos csúcsa. Takács Boglárka 100 méteren és 200 méteres is magyar csúcstartó.

Takács Boglárka megdöntötte a női 60 méteres síkfutás harmincéves országos csúcsát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fedett pályás versenysorozatának ezüst kategóriás viadalán. A Magyar Atlétikai Szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint a BHSE sprintere 7.21 másodperces idővel holtversenyben az első helyen végzett a franciaországi Mondeville-ben, amivel egy századdal felülmúlta Barati Éva 1994 óta fennálló rekordját.

A 22 éves atléta jelenleg több sprintszámban is az országos csúcs birtokosa. Tavaly júniusban Budapesten a 200 méteren futott 22.77-es ideje, és a júliusban Espooban 100 méteren elért 11.14-es futása is a valaha volt legjobb női eredmény.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.