Együtt, egyenesen az Eb-re – film készült a labdarúgó válogatott idei évéről

Együtt, egyenesen az Eb-re – film készült a labdarúgó válogatott idei évéről

A magyar labdarúgó válogatott sorozatban harmadszor is ott lesz az Európa-bajnokságon. A sikeres kvalifikáció állomásait és legemlékezetesebb pillanatait idézi fel az MLSZ kisfilmje.

A 2023-as év is bővelkedett magyar sportsikerekben, számos világbajnoki és Európa-bajnoki éremnek örülhettek a magyar szurkolók. A legnagyobb érdeklődés azonban továbbra is a magyar labdarúgó válogatott szereplését övezi, amely egymás után immár harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi csapata selejtezőcsoportját megnyerve váltotta meg jegyét a 2024-es németországi kontinenstornára, ahol a házigazdák mellett Skócia és Svájc legjobbjaival fog megmérkőzni az A-csoportban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Együtt, egyenesen az Eb-re címmel tette közzé év végén a nemzeti tizenegy idei évéről szóló filmet, amely a 2023-as, veretlenül zárt esztendő történéseit, és a sikerrel megvívott selejtezősorozat emlékezetes pillanatait eleveníti fel.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.