Hazai pályán is döntetlenre végzett a Genk ellen a Fradi

Hazai pályán is döntetlenre végzett a Genk ellen a Fradi

Négy forduló után továbbra is veretlen a Ferencváros labdarúgó csapata az Európa Konferencia-liga csoportkörében. A magyar bajnoknak másodszor sem sikerült legyőznie a belga Genket

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott itthon a belga KRC Genk csapatával a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában. A mérkőzés felvezetésként a hazai szurkolók egy látványos élőképpel tisztelegtek Budapest 150 évvel ezelőtti alapítása előtt.

A Ferencváros nagy lendülettel kezdett, a vendégek azonban állták a rohamokat és veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 21. percben kis híján vezetést szerzett a Genk, a korábbi ferencvárosi Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, tökéletesen adott középre, de Zeqiri szinte a kapu torkából képes volt mellé lőni. Két perccel később újra a korábbi FTC-kedvenc villant, közeli fejese viszont csak az oldalhálót súrolta. A 39. percben a Ferencvárosnak is volt ziccere, Makreckis előtt szerencsével maradt ott a labda, beadását Marquinhos nyolc méterről lőtte kapura, de Vandervoort bravúrral hárított.

Alig több mint két perc telt el a második játékrészből, amikor örömmámorban tört ki a Groupama Aréna, miután Pesic használta ki a vendégek kapusának hatalmas hibáját. A kapott gólt követően megélénkült a Genk játéka és a 62. percben egy, a Ferencvároséhoz hasonló, kipattanó utáni góllal egyenlített. Igaz, itt belga kollégájával ellentétben Dibusz nem volt hibáztatható. A folytatásban inkább a belgák akarata érvényesült, akárcsak Belgiumban, ezúttal is kissé elfáradt az FTC, Stankovic éppen ezért három cserével is frissített a hajrára. Az utolsó tíz percben főként a mezőnyben harcoltak egymással a csapatok, a 91. percben még Makreckisnek volt egy veszélyes lövése, de a belga kapus hárított, így maradt a döntetlen.

A csoport másik mérkőzésén az olasz Fiorentina 1-0-ra győzött a szerb Csukaricski otthonában, Dejan Stankovic vezetőedző együttese ezzel továbbra is veretlenül a továbbjutást érő második helyen áll csoportjában és az ötödik fordulóban, november 30-án a szerb FK Cukaricki otthonába látogat.


Európa Konferencialiga, F csoport, 4. forduló

Ferencváros – Genk (belga) 1-1 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, 20127 néző, játékvezető: Alkeszej Kulbakov (fehérorosz)

Ferencváros:
Dibusz – Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Civic – Sigér (Esiti, 79.), Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdhane, 51.), Traoré (Botka, 79.) – Pesic (Lisztes, 79.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics (szerb)

Genk:
Vandevoort – Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga – Heynen (Galarza, 32.), Hrosovsky – el-Hanúsz, Paintsil (Fadera, 73.), Baah – Zeqiri (Sor, 88.)
Vezetőedző: Wouter Vrancken (belga)

Gólszerzők: Pesic (48.), illetve Munoz (62.)

Sárga lap: Abu Fani (80.), illetve Sadick (43.), el-Hanúsz (55.), Munoz (58.), Paintsil (74., a kispadon)


   

F csoport

    M Gy D V Gól Gk P
1. Fiorentina 4 2 2 0 11-4 +7 8
2. Ferencváros 4 1 3 0 6-4 +2 6
3. Genk 4 1 3 0 5-3 +2 6
4. Csukaricski 4 0 0 4 1-12 -11 0

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.