Már több mint 200 Bubi gyűjtőállomás van Budapesten

Már több mint 200 Bubi gyűjtőállomás van Budapesten

Átlépte a kétszázat a fővárosi közbringarendszer gyűjtőállomásainak száma. Szeptemberben a IX. kerületben bővült négy állomással a Mol Bubi

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából 4 új helyszínen bővítette a Mol Bubi közbringarendszer hálózatát a Budapesti Közlekedési Központ. Ennek köszönhetően szeptember 21-től a fővárosban már több mint 200 helyszínen elérhetők a sokak által kedvelt, jellegzetes, zöld biciklik.

A legújabb állomások mindegyikét a IX. kerületben hozták létre, az önkormányzat finanszírozásában, ezek a Ferenc körút és a Mester utca sarkán, a Haller utca és a Mester utca kereszteződésében, a Haller utca és Soroksári út sarkán, illetve a Nádasdy utcában a játszótérnél találhatók.

A kétszázadik állomás átadásával kapcsolatban a BKK vezérigazgatója kiemelte, hogy a Mol Bubi indulásakor csupán a Nagykörúton belül lehetett felvenni a kerékpárokat, azonban a mostani bővítéssel már a Hungária körút mentén is szinte bárhol könnyen elérhető a szolgáltatás.

A fenntartható közlekedést, a fenntartható Budapestet csak sok kis, összehangolt lépéssel lehet elérni. Jó irányba haladunk, hiszen hónapokkal a közbringarendszer megújulása után még mindig születnek rekordok. Legutóbb most, szeptember közepén, egyetlen nap alatt több mint 18 ezerszer használták a zöld bicikliket. Ez jól mutatja, hogy a budapestiek egyre nyitottabbak a fenntartható közlekedési módokra – nyilatkozta Walter Katalin.

A fővárosi közösségi kerékpáros rendszere 2014-ben indult, és 2021-ben szinte teljesen megújult.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.