Franciaországban is szorgosan gyűjtötte a pontokat Buzsáki Virág

Franciaországban is szorgosan gyűjtötte a pontokat Buzsáki Virág

A hétvégén a franciaországi Les Gets volt a házigazdája a hegyikerékpár világkupának. A versenyeken több magyar bringás is megmérette magát.

Szeptember második hétvégéjén került sor a hegyikerékpár világkupa idei hatodik fordulójára, melynek a franciaországi Les Gets volt a házigazdája. A svájci és a német határhoz is közel található, 1200 fős alpesi városkában több magyar montis is összemérte erejét a legjobbakkal.

Buzsáki Virág a pénteki short track versenyben is elindult, és ebben a szakágban idei legjobb világkupa-helyezését elérve a 18. helyen végzett, 48 másodperccel lemaradva a győztes holland Puck Pieterse mögött. Ezzel ráadásul kiharcolta az első harmadik soros indulását a világkupán. A vasárnapi XCO versenyen az osztrák Mona Mitterwallner győzött Puck Pieterse és a francia Pauline Ferrand Prevot előtt. Buzsáki Virág ezúttal is jó futamot zárt, és végül a 21. helyen gurult át a célvonalon. Bár a magyar versenyző harcban volt a top 20-ért, de egy kisebb bukás végül megakadályozta ebben.

A férfiak versenyét a hazai színeket képviselő Victor Koretzky nyerte, a svájci Nino Schurter és a román Vlad Dascalu állhatott fel mellé a dobogóra. Az egyetlen magyar induló, Palumby Zsombor a 81. helyen végzett. Az U23-asok között a francia Adrien Boichis győzelmével zárult férfi versenyben Horváth Áron 91. lett, a korosztályos világbajnok új-zélandi Samara Maxwell elsőségével véget érő női futamban pedig Bokros Csenge Anna a 41. helyen fejezte be a versenyt.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.