Döntetlent játszott a csehek ellen a magyar válogatott

Döntetlent játszott a csehek ellen a magyar válogatott

A Marco Rossi által vezetett labdarúgó válogatott barátságos mérkőzésen fogadta Csehország legjobbjait, a budapesti mérkőzés vége igazságos pontosztozkodás lett.

A Szerbia elleni csütörtöki győzelmet követően vasárnap barátságos mérkőzésen Csehország nemzeti csapata ellen lépett pályára a magyar labdarúgó válogatott, és 1-1-es döntetlent játszott ellenfelével.

Az első perctől érezhető volt, hogy a felek barátságos mérkőzést vívnak egymással, mert a játékosok nem óvatoskodtak, a labdaszerzések után azonnal támadásba lendültek. Ennek megfelelően mindkét csapat ígéretes akciókat vezetett, a védelmek azonban többnyire állták a sarat, az egyetlen kivételt Sallai ziccere jelentette, de a Freiburg támadója a cseh kapusba lőtt. A játékrész második felében is kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de valamelyest többet volt a labda a magyar csapatnál, amely veszélyesebb is volt ebben a periódusban, azonban nem sikerült előnybe kerülni, mert egy ízben a cseh kapus hatalmasat vetődve kivédte Szalai Attila bombáját, míg Sallai próbálkozása célt tévesztett.

Térfélcserét követően aktívabban kezdtek a vendégek, mégis a magyarok szereztek vezetést egy gyors bedobás után néhány húzásból mesterien felépített akció végén Sallai Roland 52. percben szerzett góljával. Azonban a közel telt házas közönség öröme nem tartott sokáig, mert Lang röviden hazafejelt labdáját megbüntette az ellenfél. Összességében mezőnyjátékkal teltek a percek, de előfordultak durva belépők és kisebb kakaskodások, lökdösődések is, melyek kissé szokatlanul hatottak a barátságos meccsen. Az egyenlítés után a legnagyobb lehetőséget Szoboszlai Dominik 17 méteres szabadrúgása jelentette, azonban a Liverpool sztárja nem találta el a bal felső sarkot. Kerkeznek is volt egy ígéretes próbálkozása, amely az oldalhálóban kötött ki. A hajrában is inkább a feszült hangulat jellemezte a pályán zajló eseményeket, így egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese legközelebb október 14-én lép pályára, amikor a szerb csapatot fogadják a Puskás Arénában az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak.


Barátságos mérkőzés

Magyarország – Csehország 1-1 (0-0)

Puskás Aréna, 55000 néző, játékvezető: Igor Pajac (horvát)

Magyarország:
Dibusz – Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai A. – Nego (Kata, 85.), Kalmár (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 85.), Szoboszlai – Varga B.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz)

Csehország:
Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadilek (L. Sadilek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.)
Szövetségi kapitány: Jan Kuchta (cseh)

Gólszerzők: Sallai (52.), illetve Jurecka (63.)

Sárga lap: Kalmár (21.), Orbán (51.), Sallai (56.), Kerkez (94.), illetve Sadilek (77.), Provod (86.), Kuchta (87.)

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.