Döntetlent játszott a csehek ellen a magyar válogatott

Döntetlent játszott a csehek ellen a magyar válogatott

A Marco Rossi által vezetett labdarúgó válogatott barátságos mérkőzésen fogadta Csehország legjobbjait, a budapesti mérkőzés vége igazságos pontosztozkodás lett.

A Szerbia elleni csütörtöki győzelmet követően vasárnap barátságos mérkőzésen Csehország nemzeti csapata ellen lépett pályára a magyar labdarúgó válogatott, és 1-1-es döntetlent játszott ellenfelével.

Az első perctől érezhető volt, hogy a felek barátságos mérkőzést vívnak egymással, mert a játékosok nem óvatoskodtak, a labdaszerzések után azonnal támadásba lendültek. Ennek megfelelően mindkét csapat ígéretes akciókat vezetett, a védelmek azonban többnyire állták a sarat, az egyetlen kivételt Sallai ziccere jelentette, de a Freiburg támadója a cseh kapusba lőtt. A játékrész második felében is kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de valamelyest többet volt a labda a magyar csapatnál, amely veszélyesebb is volt ebben a periódusban, azonban nem sikerült előnybe kerülni, mert egy ízben a cseh kapus hatalmasat vetődve kivédte Szalai Attila bombáját, míg Sallai próbálkozása célt tévesztett.

Térfélcserét követően aktívabban kezdtek a vendégek, mégis a magyarok szereztek vezetést egy gyors bedobás után néhány húzásból mesterien felépített akció végén Sallai Roland 52. percben szerzett góljával. Azonban a közel telt házas közönség öröme nem tartott sokáig, mert Lang röviden hazafejelt labdáját megbüntette az ellenfél. Összességében mezőnyjátékkal teltek a percek, de előfordultak durva belépők és kisebb kakaskodások, lökdösődések is, melyek kissé szokatlanul hatottak a barátságos meccsen. Az egyenlítés után a legnagyobb lehetőséget Szoboszlai Dominik 17 méteres szabadrúgása jelentette, azonban a Liverpool sztárja nem találta el a bal felső sarkot. Kerkeznek is volt egy ígéretes próbálkozása, amely az oldalhálóban kötött ki. A hajrában is inkább a feszült hangulat jellemezte a pályán zajló eseményeket, így egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese legközelebb október 14-én lép pályára, amikor a szerb csapatot fogadják a Puskás Arénában az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak.


Barátságos mérkőzés

Magyarország – Csehország 1-1 (0-0)

Puskás Aréna, 55000 néző, játékvezető: Igor Pajac (horvát)

Magyarország:
Dibusz – Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai A. – Nego (Kata, 85.), Kalmár (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 85.), Szoboszlai – Varga B.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz)

Csehország:
Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadilek (L. Sadilek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.)
Szövetségi kapitány: Jan Kuchta (cseh)

Gólszerzők: Sallai (52.), illetve Jurecka (63.)

Sárga lap: Kalmár (21.), Orbán (51.), Sallai (56.), Kerkez (94.), illetve Sadilek (77.), Provod (86.), Kuchta (87.)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.