A hőségriaszatás miatt rövidebb lesz az atlétikai vb amatőr versenye

A hőségriaszatás miatt rövidebb lesz az atlétikai vb amatőr versenye

A vasárnapi Hősök futása a tervezett 10 kilométer helyett csak 6 kilométeres lesz. Az atlétikai világbajnokság utolsó napjára rendkívüli hőséget várnak.

Az előrejelzések alapján augusztus 27-én, vasárnap az év legmelegebb napja lehet Magyarországon, ezért a pénteken elrendelt hőségriasztás miatt, a r��sztvevők egészségének védelme érdekében a budapesti atlétikai világbajnokság szervezői az eredetileg 10 kilométeres amatőr verseny távját jelentősen lerövidítették.

A rajt helyszíne és időpontja nem változott, az indulók a vb hivatalos maratoni útvonalának pesti szakaszán futnak majd, a fordító az Andrássy út végén, az Erzsébet téri szurkolói zóna előtt lesz.

A szervezők felhívják a résztvevők figyelmét, hogy még az így körülbelül 6 kilométer is nagyon megterhelő lehet, így kérik, hogy csak azok álljanak rajthoz, akiknek a szervezete hozzászokott a futáshoz meleg időben.

Minden benevezett futót e-mailben is tájékoztattak a különleges körülményekről, a kockázatról és arról is, hogy mit tehetnek a hőterhelés veszélyeinek csökkentése érdekében. Vizet nemcsak a futóknak, hanem a közönségnek is osztanak, akárcsak a Nemzeti Atlétikai Központban és a stadionparkban.

A Budapest 10k Hősök futása futóverseny az atlétikai világbajnokság hivatalos férfi maraton versenye után, vasárnap 11 órakor kezdődik Budapesten, a Hősök terén.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.