Nem futott jó hetet a BUX, visszaesett az index

Vezető részvényeinek gyengélkedése magával rántotta a Budapesti Értéktőzsde részvényindexét, amely így negatív tartományban fejezte a kereskedést.

Csökkenő forgalom mellett mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 46 044,03 ponton zárt pénteken, 286,69 ponttal, 0,62 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

A részvénypiac heti forgalma 39,02 milliárd forint volt az előző heti 46,02 milliárd forint után, a vezető részvények csökkentek.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte, hogy nem volt nagy elmozdulás a héten a BÉT-en. A BUX index a hét elején még próbált feljebb kapaszkodni, azonban szerdán profitrealizálás indult az OTP részvényeiben, amely lehúzta a mutatót.

A héten közzétett gyorsjelentésekkel kapcsolatban az Equilor arra hívta fel a figyelmet, hogy az OTP túlszárnyalta a várakozásokat, a Magyar Telekomnál az árbevétel a vártnál magasabban, az EBITDA a vártnak megfelelően, a nettó profit gyengébben alakult. Felemás lett a Mol első negyedéve, ugyanakkor a Richter kedvező eredményekről számol be.

A vezető részvények közül:

  • A héten az OTP 0,78 százalékkal mérséklődött, a részvény 10 860 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 21,49 milliárd forintot.
  • A Mol jegyzése 1,15 százalékkal esett, a részvény forgalma a héten 7,3 milliárd forintot ért el, az olajipari papír pénteken 2748 forinton zárt.
  • A Richter árfolyama a héten 0,72 százalékkal csökkent. A részvény 8305 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma 7,04 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 2,09 százalékkal esett a héten, pénteki záróára 421 forint volt, heti forgalma 2,1 milliárd forintot tett ki.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3370,12 ponton zárt a héten, ami 47,25 ponttal, 1,38 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.