Tulajdonost váltott a Pénzügyi Szemle

Tulajdonost váltott a Pénzügyi Szemle

Áprilistól immár a Budapesti Corvinus Egyetem a Pénzügyi Szemle laptulajdonosa, miután átvette a jogokat az Állami Számvevőszéktől.

A Budapesti Corvinus Egyetem április elsejétől átvette a Pénzügyi Szemle szakfolyóirat alapítói és laptulajdonosi jogait az Állami Számvevőszéktől. A fővárosi egyetem célja az, hogy megőrizze a Pénzügyi Szemle hagyományát, felépített értékeit, és tovább gyarapítsa a folyóirattal elért kiemelkedő eredményeket. 

A negyedévenként megjelenő Pénzügyi Szemle közpénzügyi szakfolyóiratot 1954 májusában a Pénzügyminisztérium alapította, így csaknem 70 éves múltra tekint vissza. A lap főként monetáris és fiskális politikai témában született kutatásokat közöl, amelyek egyaránt magukba foglalják az elméleti és az empirikus megközelítéseket. A Pénzügyi Szemlében megjelenő publikációk célja, hogy hiteles képet adjanak a pénzügyi rendszerről, valamint – a legfontosabb pénzügyi összefüggések tükrében – a közszféra és a nemzetgazdaság működésének főbb vonásairól, a felzárkózási, jövőépítési törekvésekről és a kapcsolódó szakmai vitákról.

A Budapesti Corvinus Egyetem az elmúlt években megtöbbszörözte a magasan jegyzett nemzetközi folyóiratokban megjelent publikációinak számát. Ezen kívül egyre több nemzetközileg is elismert szaktekintély érkezik a Corvinusra, elsősorban az egyetemen működő Corvinus Institute for Advanced Studies meghívására.

Majdnem négy éves, felújítás miatti szünet után, december 6-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.