Tulajdonost váltott a Pénzügyi Szemle

Tulajdonost váltott a Pénzügyi Szemle

Áprilistól immár a Budapesti Corvinus Egyetem a Pénzügyi Szemle laptulajdonosa, miután átvette a jogokat az Állami Számvevőszéktől.

A Budapesti Corvinus Egyetem április elsejétől átvette a Pénzügyi Szemle szakfolyóirat alapítói és laptulajdonosi jogait az Állami Számvevőszéktől. A fővárosi egyetem célja az, hogy megőrizze a Pénzügyi Szemle hagyományát, felépített értékeit, és tovább gyarapítsa a folyóirattal elért kiemelkedő eredményeket. 

A negyedévenként megjelenő Pénzügyi Szemle közpénzügyi szakfolyóiratot 1954 májusában a Pénzügyminisztérium alapította, így csaknem 70 éves múltra tekint vissza. A lap főként monetáris és fiskális politikai témában született kutatásokat közöl, amelyek egyaránt magukba foglalják az elméleti és az empirikus megközelítéseket. A Pénzügyi Szemlében megjelenő publikációk célja, hogy hiteles képet adjanak a pénzügyi rendszerről, valamint – a legfontosabb pénzügyi összefüggések tükrében – a közszféra és a nemzetgazdaság működésének főbb vonásairól, a felzárkózási, jövőépítési törekvésekről és a kapcsolódó szakmai vitákról.

A Budapesti Corvinus Egyetem az elmúlt években megtöbbszörözte a magasan jegyzett nemzetközi folyóiratokban megjelent publikációinak számát. Ezen kívül egyre több nemzetközileg is elismert szaktekintély érkezik a Corvinusra, elsősorban az egyetemen működő Corvinus Institute for Advanced Studies meghívására.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.