Nem hiányozhat a Tour de Hongrie mezőnyéből az Epronex csapata

Nem hiányozhat a Tour de Hongrie mezőnyéből az Epronex csapata

Harmadszor méreti meg magát a magyar körversenyen az Epronex-Hungary Cycling Team csapata, amely immár kontinentális csapatként állhat rajthoz.

Magyarországnak és a magyar kerékpársportnak legutóbb négy évvel ezelőtt profi kerékpáros egyesülete. A Pannon Cycling Team csapatát ekkor a Szabó Miklós, Dina Dániel, Orosz Gergő, Filutás Viktor, Fetter Erik, Szatmáry András és Móricz Dániel képviselték a Tour de Hongrie-n. Egy évvel korábban még a Pannont erősítette Valter Attila is, aki 2020-ben megnyerte a magyar körversenyt, idén pedig a Jumbo Visma csapatában versenyen.

Az Epronex csapata korábban kétszer, 2016-ban és 2017-ben vett részt a Tour de Hongrie-n. Azóta nagy lépés történt a csapat életében, ugyanis immár kontinentális együttesként versenyeznek. Ennek következtében 2023-ban minden eddiginél erősebb kerettel vághat neki a Magyar Körversenynek az Epronex.

A csapat előzetes rajtlistáján természetesen helyet kapott a top tízes sprintekre hajtó Karl Ádám, de itt lehet például 2014 magyar bajnoka, Rózsa Balázs is, aki 2016-ban legjobb magyarként zárt a TdH-n, idén pedig már hetedik szereplésére kész��lhet. Egy másik korábbi magyar bajnoki mezes versenyző is készülhet a rajtra, hiszen Szarka Gergely három évnyi légióskodás után idén tért vissza az Epronexhez.

Zsinórban ötödik Tour de Hongrie-ján állhat rajthoz Orosz Gergő, aki a Cross Team Legendre csapatától érkezett. A 23 éves versenyző kétszer zárt eddig a legjobb húsz között, legjobb eredménye egy 17. hely 2020-ból. A rutinos Solymosi Márton szintén túl van már négy Magyar Körön, idén pedig ismét nekifeszülhet a megmérettetésnek.

A sok tapasztalt róka mellett TdH-debütáláson eshet át a mindössze 19 éves Árvai Kristóf, aki tavaly tűnt fel igazán a tehetségkutatók számára: harmadik lett a fiatalok összevetésében a Székely Körversenyen, a szerb körön pedig egy hatodik és egy nyolcadik helyet is fel tudott mutatni.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.