Újra lesz profi magyar kerékpárcsapat a nemzetközi mezőnyben

Újra lesz profi magyar kerékpárcsapat a nemzetközi mezőnyben

Szintet lép az Epronex-Hungary kerékpáros csapata, amely 2023-tól a kontinentális kategóriába kerül, és a magyar körversenyen is elindulhat.

A következő évtől nemzetközi szintű csapatként folytatja működését az Epronex-Hungary Cycling Team, mely kontinentális istálló lesz és elindul a magyar körversenyen, a Tour de Hongrie-n is.

A csapat a honlapján röviden értékelte idei évét, amely minden várakozást felülmúlt.

Az Epronex-Hungary csapat hetedik évére utolérte a 2.2 UCI szintet, felnőtt a kontinentális csapatok szintjére egy végtelenül hosszúnak tűnő és nehéz szezonban – foglalta össze közleményében az együttes, jelezve, hogy az istálló nyolc UCI többnapos versenyen szerepelt és Karl Ádám, Rózsa Balázs, illetve Istlstekker Zsolt korábban elérhetetlennek tűnő eredményekkel büszkélkedhet: 5 UCI dobogós helyezés, 1 szakaszgyőzelem, zöld sprint trikó az ötnapos bolgár körversenyen.

A csapat szerint a 2023-as évvel új fejezet kezdődik, hiszen az Epronex-Hungary Cycling Team kontinentális csapatként fog rajthoz állni – külföldi versenyzőkkel kiegészülve, UCI 2.1-es viadalokon, de ami talán a legfontosabb (2017 óta először), a Tour de Hongrie-val kiegészült versenyprogrammal. A szintlépéssel öt év után lesz magyar profi csapat országúti kerékpározásban.

A nemzetközi mezőnyben a kontinentális kategória az alsó szint, a felett a prokontinentális csapatok következnek, a legjobbak pedig World Team minősítéssel rendelkeznek.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.