Magabiztos győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket a magyar válogatott

Magabiztos győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket a magyar válogatott

Marco Rossi legénysége hazai pályán fogadta Bulgária legjobbjait a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek első fordulójában, és 3-0 arányban felülmúlta ellenfelét.

Március 27-én Budapesten, a Puskás Arénában kezdődött el a magyar labdarúgó válogatott számára a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezősorozata. A nemzeti csapat az Észtország elleni, 1-0-ra megnyert barátságos meccsel hangolt az idei év első tétmeccsére, ahol Bulgária volt az ellenfél.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese már a találkozó  hetedik percében vezetést szerzett Vécsei Bálint góljával, az előnyt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik duplázta meg szabadrúgásból, míg a szünet előtt Ádám Martin j��szerivel eldöntötte az összecsapást. Az olasz szakember a Paks csatára, Varga Barnabás személyében újoncot is avatott a találkozón.

A magyarok napra pontosan negyven év után kezdték ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 esztendő után múlták felül újra Bulgáriát.

A nemzeti együttes legközelebb június 17-én Montenegró vendégeként lép pályára a selejtezősorozatban.


Eb-selejtező, G csoport, 2. forduló:

Magyarország – Bulgária 3-0 (3-0)

Puskás Aréna, 65 ezer néző, játékvezető: Halil Umut Meler (török)

Magyarország:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 87.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 59.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz)

Bulgária:
Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, a szünetben) – Petkov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben)
Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics (szerb)

Gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26. – szabadrúgásból), Ádám (39.)

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.