Egygólos győzelemmel kezdte az évet a Rossi-csapat

Egygólos győzelemmel kezdte az évet a Rossi-csapat

A magyar labdarúgó válogatott egy Észtország elleni barátságos mérkőzéssel kezdte a 2023-as évet. A nemzeti csapat Ádám Martin góljával 1-0-ra győzött a Puskás Arénában.

Barátságos meccsel nyitotta az idei évet a magyar labdarúgó válogatott. Marco Rossi együttese az első 2023-as találkozóján az észt válogatottat fogadta Budapesten, és végül érvényesítette a papírformát a nemzeti tizenegy. A mérkőzés egyetlen gólját a találkozó 41. percében Ádám Martin szerezte fejjel, a csatár a tizenegyedik válogatott fellépésén először talált kapuba.

Az olasz mester ötvenedik mérkőzését vívta magyar szövetségi kapitányként. A jubiláló olasz szakvezető egy újoncot avatott Csoboth Kevin személyében, aki a 76. percben a csapatkapitány Szoboszlai Dominiket váltotta.

A nemzeti csapatra hétfőn már újabb erőpróba vár, Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen fogadja a Bulgária válogatottját. A találkozó 20:45-kor kezdődik Budapesten, a Puskás Arénában.


Barátságos mérkőzés:

Magyarország – Észtország 1-0 (1-0)

Puskás Aréna, 41000 néző, játékvezető: Walter Altmann (osztrák)

Magyarország:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez – Sallai (Németh A., 76.), Szoboszlai (Csoboth, 76.) – Ádám M. (Gazdag, 60.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz)

Észtország:
Hein – Kuusk, Paskotsi, Baranov (Tougjas, 81.) – Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Sinyavskiy, Pikk (Reinkort, 84.) – Käit – Sappinen (Zenjov, a szünetben)
Szövetségi kapitány: Thomas Häberli (svájci)

Gólszerző: Ádám Martin (41.)

Sárga lap: Szoboszlai (59.), illetve Baranov (70.), Tunjov (81.)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.