Egy tisztább Budapestet szeretne megvalósítani a BKK

Egy tisztább Budapestet szeretne megvalósítani a BKK

A 2023-as esztendőben is is folytatódik a BKK által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat. Az idei évben elsőként március 16-án tartottak ilyen napot.

A Kálvin téren találkoztak idén először a főváros közműcégei, a rendőrség munkatársai, illetve civil szervezetek azzal a régi szándékkal, hogy mindennapi alapfeladataikon felül, közös erővel picit szebbé, rendezettebbé varázsolják Budapest egyik fontos találkozási pontját és annak környezetét – ismertette közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK szervezésében március 16-án zajló megmozdulásnak köszönhetően teljesen megtisztult az M3-as és az M4-es metróvonal által is érintett közlekedési csomópont.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV Zrt. munkatársai speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a területen lévő busz- és villamosmegállókat, illetve a metróhoz vezető aluljárót.

A rendőrség munkatársai – a főváros több forgalmas közterületéhez hasonlóan – fokozott jelenlétet biztosítottak a helyszínen. Az összehangolt akcióból kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és Józsefváros közterület-felügyelete is. Ők a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérően ellenőrizték a környéket.

Szintén támogatták az akciósorozat sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai, akik a téren tartózkodó otthontalanoknak nyújtottak gyors segítséget.

A BKK szervezésében még 2021-ben indult útjára a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat.

Kezdetben csak alkalmanként, idényjelleggel zajlott a munka, a kedvező fogadtatás miatt azonban az alkalmi akciókból sorozat lett.

Az időjárási tényezőket figyelembe véve március és október között ma már havonta két alkalommal tervezetten jelennek meg a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek egy-egy fontosabb csomópontban. Eddig összesen 22 helyszínen szerveztek ilyen akciót.