A franciák többsége nem száműzné az orosz sportolókat az olimpiáról

A franciák többsége nem száműzné az orosz sportolókat az olimpiáról

Franciaország lakosságának jelentős része úgy gondolja, hogy az ukrajnai háború miatt nem kellene megtiltani az orosz és fehérorosz sportolók részvételét a jövő nyári ötkarikás játékokon.

Egy friss internetes felmérés szerint a franciák többsége támogatja az oroszok indulását a jövő évi párizsi nyári olimpián. Az insidethegames.biz számolt be róla, hogy az 1005 - 18 év feletti francia lakos megkérdezésével készült felmérés eredményei alapján a 2024-es ötkarikás játékok házigazdáinak 72 százaléka ért egyet azzal, hogy Oroszország - és az ukrajnai háborúban Moszkvát támogató Fehéroroszország sportolói részt vehessenek, és semleges zászló alatt versenyezhessenek a párizsi olimpián és paralimpián.

A közvélemény-kutatás azt követően készült, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közölte azt a tervét, hogy szigorú feltételek mellett, semleges színekben vissza lehetne engedni a két ország versenyzőit a nemzetközi sportéletbe, bár konkrétan a párizsi ötkarikás indulásuk lehetővé tételét illetően a szervezet eddig még nem foglalt állást. Az esetleges engedmény önmagában dühös reakciót váltott ki Ukrajnában, és számos más ország is bojkottal fenyegetőzött. Párizsi polgármestere, Anne Hidalgo kijelentette, hogy ellenzi orosz és fehérorosz sportolók jelenlétét a jövő évi olimpián.

Az online felmérés szerint a válaszadók 28 százaléka van azon a véleményen, hogy az oroszok nemzeti színekben is versenyezhetnek Párizsban, 27 százalék pedig úgy gondolja, hogy semmilyen formában ne vehessenek részt az ötkarikás játékokon.

Gyakran jelentős különbségek vannak a kereskedelmi bankok és a hazai piacon elérhető számlacsomagok között, ráadásul a fizetett díjakon évente akár több ezer forintot is meg lehetne spórolni.