Két góllal kikapott Németországban a Fradi

Két góllal kikapott Németországban a Fradi

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros labdarúgócsapata 2-0 arányban vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként.

A Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a Bayer Leverkusen vendégeként a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozót megelőzően az okozott izgalmat, hogy a különvonattal érkező vendégszurkolók megérkeznek-e a kezdésre a stadionba, de végül a német hatóságok több mint másfél óráig elhúzódó ellenőrzése ellenére 18 órára már megtelt a magyar drukkerek számára fenntartott szektor, amelyet a csapatok kivonulásakor lufikkal zöld-fehérbe borítottak a ferencvárosiak.

A hazaiak a 10. percben szereztek vezetést Kerem Demirbay ��tlövésével. A magyar bajnok méltó ellenfele volt az esélyesebb riválisnak, volt lehetősége az egyenlítésre, de Kristoffer Zachariassen emelése a keresztlécen csattant. A végeredményt a Burkina Fasó-i Edmond Tapsoba fejese állította be a 86. percben.

A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.


Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Bayer Leverkusen (német) – Ferencváros 2-0 (1-0)

Leverkusen, BayArena, 24 ezer néző, játékvezető: Davide Massa (olasz)

Bayer Leverkusen:
Hradecky – Kossounou, Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Amiri, Demirbay – Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.)
Vezetőedző: Xabi Alonso (spanyol)

Ferencváros:
Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Knoester, Abena, Civic – Vécsei, Esiti – Traoré (Frederiksen, 87.), Zachariassen, Marquinhos (Gojak, 78.) – R. Mmaee
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov (orosz)

Gólszerzők: Demirbay (10.), Tapsoba (86.)

Sárga lap: Demirbay (38.), Wirtz (76.), Kossounou (83.), illetve Marquinhos (45.), Zachariassen (49.), Botka (76.), Civic (93.)

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.