Tárt karokkal várják a magyar startupokat Bécsben

Tárt karokkal várják a magyar startupokat Bécsben

A Bécsi Gazdasági Ügynökség 2023-ban is meghirdette Vienna Startup Package nevű programját, melynek keretében a kiválasztott startupok egy hónapon keresztül ingyen ismerkedhetnek az osztrák főváros startup ökoszisztémájával.

Ausztria fővárosa 2014-ben indította el nemzetközi startupoknak szóló csomagját, a Vienna Startup Package-et. A 2022-es évben összesen 228 pályázat érkezett rá, melyek közül végül tizenkilenc startup vehetett részt a programban, akik tizenöt országot – például Kanada, Kenya, Írország, Csehország és Lengyelország – képviseltek.

A programba olyan résztvevőket várnak, akik a német nyelvterületen szeretnék felépíteni a jövőjüket. A kiválasztottaknak fizetik a szállást, az útiköltséget, co-working irodát és kétezer euró értékben személyre szabott üzleti tanácsadáson is részt vehetnek. Ezenkívül workshopok, coaching és rengeteg kapcsolatépítési lehetőség várja őket stakeholderekkel és nagyvállalatok vezetőivel.

A négyhetes intenzív program célja, hogy a végére a résztvevők otthonosan mozogjanak az osztrák főváros startup szcénájában, ráérezzenek az osztrák piac működésére és új üzleti lehetőségeket azonosítsanak. A pályázatokat 2023. február 24-ig várják.

Részletes információ a szervezet honlapján található.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.