Februártól megszűnik az Erdélystat

Februártól megszűnik az Erdélystat

Négy évnyi működés után, 2023 februárjától megszűnik az Erdélystat projekt, a szervezet honlapja nem frissül többet.

2023 februárjától, négy évvel a nyilvános lanszírozása után megszűnik az Erdélystat statisztikai aloldalának frissítése – tudatta közleményében a szervezet.

Köszönjük olvasóinknak, felhasználóinknak, hogy figyelemmel kísérték tevékenységünket. Köszönjük szerzőinknek és külső munkatársainknak az alapos és szakszerű munkát. Ugyancsak köszönet illeti a projekt feltételeinek megteremtéséért a kezdeményező Romániai Magyar Demokrata Szövetséget, a programot működtető Iskola Alapítványt, illetve az anyagi hátteret biztosító Magyar Kormányt – búcsúzott az Erdélystat.

Az elmúlt négy évben a projekt számos érdekes statisztikai adatot tett közzé Romániáról, és azon belül is legfőképpen Erdélyről. Többek között a magyarlakta városok megélhetési költségindexét monitorozták, vagy épp a koronavírus-járvány idején az átoltottságról közöltek adatokat. Legutóbb pedig a 2022-es romániai népszámlálás szolgáltatott témát számukra.

Az Erdélystat zárásként közzétette honlapján a teljes tevékenységi beszámolóját.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.