Két budapesti metrómegálló is ünnepli pénteken a Magyar Kultúra Napját

A BKK, a BKV és a Ferencvárosi Művelődési Központ együttműködésének köszönhetően január 20-án, pénteken 15:00 és 19:00 között – immár hagyományosan – újfent rövid kulturális programokkal várják az utasokat az M4-es metró Kálvin téri és Fővám téri állomásainak galériáján.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük arra emlékezve, hogy –  a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban, január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén a Himnuszt. Ezen jeles alkalomból a hét végén, szerte az országban, így a fővárosban is – a széles magyar kultúra palettájából merített – számtalan bemutató közül válogathatunk.

A Budapesti Közlekedési Központ utasai számára talán már nem váratlan meglepetés, hogy a metróra várakozva zenés-, táncos produkciókkal, vagy minikoncert-sorozattal találkozhatnak, mivel évek óta hasonló kezdeményezéseknek ad helyet jeles napokon a közlekedési vállalat.

Az idei évben a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat részeként, január 20-án, pénteken 15:00 és 19:00 között lehetnek részesei az M4 két megállójának galériáján, a Kálvin és a Fővám téren egy színes és széles skálát átölelő előadássorozatnak az épp arra járó utasok. A műsor gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kínál kulturális programokat.

Péntek délután a klasszikus zene, a néptánc- és népzene, valamint interaktív gyermekprogram is helyet kap a két metrómegállóban. A szóban forgó két helyszínen már évek óta zajlanak minikoncertek, kulturális események. A BKV célja, hogy a metrómegállók ne csak azt a célt szolgálják, hogy az utasok várakozzanak és áthaladjanak a területeiken, hanem kultúraközvetítő helyszínekként is remekül kihasználhatók.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.