ESG módszertant dolgozott ki cégek számára a Budapesti Értéktőzsde

ESG módszertant dolgozott ki cégek számára a Budapesti Értéktőzsde

A BÉT szakmai módszertani útmutatóval szeretne hozzájárulni a magyar kkv-szektor környezettudatosságának erősít��séhez.

Zártkörű workshopot tartott december 9-én a hazai kkv-k ESG módszertanára fókuszálva a Budapesti Értéktőzsde. A rendezvényen Bókay Márton nemzeti fejlesztés-finanszírozásért felelős helyettes államtitkár, Lukács Ákos, az EY Klímaváltozási és Fenntarthatósági Szolgáltatások területért felelős partnere, illetve Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese is tartott előadását. A program során a résztvevők számára bemutatásra került a BÉT és az EY által kidolgozott kkv-minősítési eljárás, valamint a hozzá kapcsolódó ESG-szolgáltatások.

A szakmai rendezvény keretein belül a résztvevők részletesen megismerkedhettek a BÉT és az EY által közösen kidolgozott, többlépcsős ESG minősítési módszertannal, amely a minősítés megszerzéséhez szükséges környezeti, társadalmi és irányítási mutatók használatához ad támaszpontot, és segíti a hazai kkv-k fejlődését a fenntarthatósághoz vezető úton. Az elkészült módszertant a BÉT által akkreditált ESG tanácsadók fogják bemutatni a kkv-nak, valamint pilot-értékeléseket is fognak végezni annak segítségével 2023 első negyedévében.

A Budapesti Értéktőzsde fontos céljai között szerepel az ESG befektetések támogatása és a fenntarthatósági szempontrendszer érvényesítése a vállalati stratégiákban. Ennek szellemében hozták létre az ESG Útmutatót, amely segítséget nyújt a vállalatok számára az ESG-kritériumok közötti eligazodásban, a BÉT mentorprogramját pedig zöldfinanszírozási tanácsadással és ESG képzéssel bővítette.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.