ESG módszertant dolgozott ki cégek számára a Budapesti Értéktőzsde

ESG módszertant dolgozott ki cégek számára a Budapesti Értéktőzsde

A BÉT szakmai módszertani útmutatóval szeretne hozzájárulni a magyar kkv-szektor környezettudatosságának erősít��séhez.

Zártkörű workshopot tartott december 9-én a hazai kkv-k ESG módszertanára fókuszálva a Budapesti Értéktőzsde. A rendezvényen Bókay Márton nemzeti fejlesztés-finanszírozásért felelős helyettes államtitkár, Lukács Ákos, az EY Klímaváltozási és Fenntarthatósági Szolgáltatások területért felelős partnere, illetve Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese is tartott előadását. A program során a résztvevők számára bemutatásra került a BÉT és az EY által kidolgozott kkv-minősítési eljárás, valamint a hozzá kapcsolódó ESG-szolgáltatások.

A szakmai rendezvény keretein belül a résztvevők részletesen megismerkedhettek a BÉT és az EY által közösen kidolgozott, többlépcsős ESG minősítési módszertannal, amely a minősítés megszerzéséhez szükséges környezeti, társadalmi és irányítási mutatók használatához ad támaszpontot, és segíti a hazai kkv-k fejlődését a fenntarthatósághoz vezető úton. Az elkészült módszertant a BÉT által akkreditált ESG tanácsadók fogják bemutatni a kkv-nak, valamint pilot-értékeléseket is fognak végezni annak segítségével 2023 első negyedévében.

A Budapesti Értéktőzsde fontos céljai között szerepel az ESG befektetések támogatása és a fenntarthatósági szempontrendszer érvényesítése a vállalati stratégiákban. Ennek szellemében hozták létre az ESG Útmutatót, amely segítséget nyújt a vállalatok számára az ESG-kritériumok közötti eligazodásban, a BÉT mentorprogramját pedig zöldfinanszírozási tanácsadással és ESG képzéssel bővítette.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...