Fordulatos meccsen, büntetőpárbajban győzött Argentína

Fordulatos meccsen, büntetőpárbajban győzött Argentína

Az argentin csapat 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel győzte le Hollandiát a labdarúgó világbajnokság negyeddöntőjben.

Argentína lesz Horvátország ellenfele a katari labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében, mivel a péntek esti negyeddöntőben 2-2-es döntetlent követően a tizenegyespárbajban 4-3-ra legyőzte a holland válogatottat.

A dél-amerikai együttes a sokáig eseménytelen első félidő 35. percében szerzett vezetést, miután Lionel Messi nagyszerű passzát Nahuel Molina váltotta gólra. A második félidő közepén Messi büntetőből tette magabiztossá az előnyt, de a hollandok a hajrában a csereként beállt Wout Weghorst révén szépítettek és az utolsó másodpercekben a cserecsatár második találatával egyenlítettek.

A hosszabbításban a dél-amerikai csapat járt közelebb a gólhoz, a 120. percben kapufát is elért, végül azonban a nap első mérkőzéséhez hasonlóan ezúttal is a tizenegyesekre maradt a döntés. Az argentinoknál egy, míg a hollandoknál két futballista hibázott, így az albiceleste lesz ott az elődöntőben.

Az Argentína-Horvátország találkozót kedden este, magyar idő szerint 20:00-kor rendezik, és a döntőbe jutás lesz a tét.


Negyeddöntő:

Hollandia – Argentína 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) – tizenegyesekkel: 3-4

Luszail, 88 235 néző, játékvezető: Mateu Lahoz (spanyol)

Gólszerzők: Weghorst (83., 90+11.), illetve Molina (35.), Messi (73. Szövetségi kapitány: Lionel Scalini (argentin) tizenegyesből)

Sárga lap: Timber (43.), Weghorst (45+2., a kispadon), Depay (76.), Berghuis (88.), Bergwijn (90+1., a kispadon), Dumfries (a tizenegyesek során), Lang (a tizenegyesek során), illetve Acuna (43.), Romero (45.), L. Martínez (77.), Paredes (89.), Messi (90+10.), Otamendi (90+12.), Montiel (109.), Pezzella (112.)

Hollandia:
Andries Noppert – Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Ake – Denzel Dumfries, Frenkie de Jong, Marten de Roon (Teun Koopmeiners, a szünetben), Daley Blind (Luuk de Jong, 65.) – Cody Gakpo (Noa Lang, 113.), Memphis Depay (Wout Weghorst, 78.), Steven Bergwijn (Steven Berghuis, a szünetben)
Szövetségi kapitány: Louis Van Gaal (holland)

Argentína:
Emiliano Martínez – Cristian Romero (German Pezzella, 78.), Nicolas Otamendi, Lisandro Martínez (Angel Di Maria, 112.) – Nahuel Molina (Gonzalo Montiel, a hosszabbítás szünetében), Rodrigo De Paul (Leandro Paredes, 66.), Enzo Fernández, Alexis Mac Allister, Marcos Acuna (Nicolas Tagliafico, 78.) – Lionel Messi, Julian Álvarez (Lautaro Martínez, 82.)
Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni (argentin)

Tizenegyesek:

  • Van Dijk jobbra tartó, félmagas lövését Emiliano Martínez vetődve védte.
  • Messi a labdát az elvetődő Noppert helyére gurította (0-1).
  • Berghuis balra tartó, nagy erejű, félmagas lövését Martínez vetődve kiütötte.
  • Paredes magasan a jobb felső sarokba lőtt (0-2).
  • Koopmeiners a kapu bal oldalába bombázott (1-2).
  • Montiel magabiztosan a kapu bal oldalába lőtt (1-3).
  • Weghorst laposan a jobb alsó sarokba lőtt (2-3).
  • Enzo Fernández a jobb alsó sarok mellé lőtt.
  • Luuk de Jong higgadtan a kapu jobb oldalába gurított (3-3).
  • Lautaro Martínez a jobb felső sarokba lőtt, ezzel Argentína továbbjutott, Hollandia pedig kiesett (3-4).

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.