Összejött a bravúr, hazai döntetlennel csoportelső a Ferencváros

Összejött a bravúr, hazai döntetlennel csoportelső a Ferencváros

Újabb fontos pontot szerzett ez Európa-liga csoportkörében a Fradi labdarúgócsapata. A másik meccs eredményének köszönhetően a döntetlen is a kvartett első helyét és a továbbjutást jelentette.

A magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata Budapesten, a Groupama Arénában 1-1-es döntetlent játszott a francia AS Monaco csapatával az Európa-liga csoportkörében, ezzel bebiztosította továbbjutását a második számú európai kupasorozatban. A fővárosi zöld-fehérek ráadásul már biztosan a csoport első helyén végeznek, ezzel a legjobb 16 között folytatják tavasszal.

A találkozón Wissam Ben Yedder sarokkal szerzett vezetést a vendégeknek a 30. percben. Az egyenlítést és a tavaszi folytatást jelentő gólt Kristoffer Zachariassen lőtte a 82. percben. Legutóbb 2004-ben a Debreceni VSC volt még versenyben magyar csapatként egy kupasorozat tavaszi szezonjában.

A nyolcaddöntőt jelentő csoportelsőséghez az is kellett, hogy a kvartett másik mérkőzésén a szerb Crvena zvezda legyőzte a török Trabzonsport.

A csoportkör utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros a Trabzonspor vendége lesz jövő csütörtökön.

Európa-liga, H csoport, 5. forduló:

Ferencváros-AS Monaco (francia) 1-1 (0-1)

Groupama Aréna, 20 517 néző, játékvezető: Enea Jorgji (albán)

Ferencváros:
Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Tokmac Nguen, 65.) – Vécsei (Besic, 56.), Laidouni – A. Traore, Gojak (Marquinhos, a szünetben; Esiti, 91.), Zachariassen – R. Mmaee

AS Monaco:
Nübel – Disasi, Maripan, Badiashile – Vanderson (Diatta, 41.), Golovin, Camara, Fofana (Lucas, 83.), Caio Henrique – Volland (Ben Seghir, 83.), Ben Yedder

Gólszerző: Zachariassen (82.), illetve Ben Yedder (30.)

Sárga lap: Botka (23.), S. Mmaee (32.), Laidouni (80.), illetve Camara (57.), Badiashile (86.)

Többéves mélypontra süllyedt Magyarországon a befektetési célú lakásvásárlást tervezők aránya, a szakértők szerint főleg a kiugró hozamot kínáló állampapírok miatt. A következő egy évben így a saját célra vásárlók lehetnek kedvező helyzetben.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Magyar Sport Napja alkalmából bemutatták azokat a ruhakollekciókat, amelyeket a párizsi ötkarikás játékokon viselni fog a magyar csapat. 80 nappal az olimpia megnyitója előtt bejelentették a két csapatkapitányt is.