Újabb vasútvonalon élvezhetjük a büfékocsit októbertől

Újabb vasútvonalon élvezhetjük a büfékocsit októbertől

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig. A fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon október elsejével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon.

Októbertől már mindennap kora reggeltől estig, óránként közlekednek az InterCity-vonatok a főváros és Szeged között. A korábbiakhoz képest most már hétköznapokon és szombaton is egy órával később, Budapest-Nyugati pályaudvarról Szegedre 20:53-kor, illetve Szegedről Budapestre 20:45-kor is utazhatunk InterCity járatokkal.

A könnyebb megjegyezhetőség és az egységes arculat miatt, mostantól minden InterCity Napfény IC néven, a prémium fülkével és bisztrószakasszal felszerelt, emeltszintű szolgáltatást nyújtó első osztályú IC+ kocsival közlekedik, ezzel új, XXI. századi szolgáltatási színvonal mutatkozik be a szegedi vonalon is. A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe 1. osztályú menet- és helyjegyet kell váltani. A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető igénybe.

A kompakt méretű, de jól felszerelt bisztrószakasz a kocsi végén található, ahol különféle üdítőkkel, alkoholos italokkal, forró italokkal, illetve egyszerűbb, frissen készített ételekkel, szendvicsekkel, édességekkel, ropogtatnivalókkal is várja az utasokat a MÁV-START. A kínálatban újdonság a négyféle ízben kapható, helyben készre sütött lepény, amelyeket már menüajánlatban, szénsavas üdítővel vagy sörrel együtt is árusítanak.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.