Nagykanizsán sem tudták legyőzni Buzsáki Virágot

Ötödik alkalommal rendezték meg a Kanizsa Kupa hegyikerékpáros versenyt Nagykanizsán. A férfiak mezőnyében lengyel győzelem született, a nőknél Buzsáki Virágnak köszönhetően magyar versenyző vihette haza az aranyérmet.

Hagyományosan szeptember végén kerül sor Nagykanizsán a Kanizsa Kupa hegyikerékpáros versenyre. A viadal C2-es besorolású verseny, így nemzetközi mezőny áll rajthoz a ranglistapontokért.

A férfi mountain bikeosok elit versenyében tizenegyen álltak rajthoz a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett kialakított pályán, és másfél órával később a lengyel Bartlomiej Wawak ért célba először, megszerezve ezzel a győzelmet. A magyar bajnok Palumby Zsombor egy perccel követte a győztest, és a második helyen zárt, a bronzérem a cseh Matej Prúdek nyakába került.

A nők elit versenyében a papírforma érvényesült, a magyar bajnoki trikóban tekerő Buzsáki Virág szerezte meg az elsőséget, Schmidel Regina és Bokros Csenge Anna előtt.

A női győztes ezzel megőrizte idei hazai veretlenségét, ugyanis a júniusi Csömör Nagydíjon, valamint a szintén Csömörön megrendezett júliusi országos bajnokságon sem talált legyőzőre. A férfiaknál ezúttal ezüstérmes Palumby Zsombort is csak a mostani egy helyezés választotta el ettől.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.